Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυμα Μπιάγκη για την Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Παιδικός καρκίνος
15 Φεβρουαρίου 2023 / 13:38

«Υποκλινόμαστε στους μικρούς σύγχρονους ήρωες»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Καλούμαστε όλοι να συνδράμουμε όλοι και να γίνουμε συνοδοιπόροι σε τούτη τη δύσκολη μάχη των παιδιών μας» αναφέρει στο μήνυμά του ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης:

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, υποκλινόμαστε στους σύγχρονους μικρούς ήρωες όλου του πλανήτη, σ’ εκείνα τα παιδιά που μάχονται με τεράστια ψυχικά και σωματικά αποθέματα τον παιδικό καρκίνο. Σήμερα, συντασσόμαστε στον αγώνα που δίνουν, επιχειρώντας να συντονίσουμε τις προσπάθειες για την αύξηση των ποσοστών ίασης παιδιών και εφήβων με καρκίνο αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα νοσηλευόμενα παιδιά και την ομαλή και πλήρη επανένταξη τους μετά τη θεραπεία.

Κάθε παιδί με καρκίνο ανεξάρτητα από την οικονομική ή κοινωνική του τάξη, ανεξάρτητα από την καταγωγή του, αξίζει να έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία και ιατρική περίθαλψη. Να θεραπεύεται σε ειδικά παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα και να αντιμετωπίζεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που θα το φροντίζουν, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας του αλλά και στην περίοδο της επανένταξής του.

Αποτελεί θέμα εθνικής προτεραιότητας για μια ευνομούμενη πολιτεία, η θωράκιση του Συστήματος Υγείας με τις κατάλληλες υποδομές για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο που θα μεριμνά αποφασιστικά για τη βελτίωση της περίθαλψης και της φροντίδας τους. Η αδυναμία να καλυφθούν επαρκώς οι ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν, τόσο οι μικροί ασθενείς, όσο και οι οικογένειές τους, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη γεωγραφική κατανομή των παιδο-ογκολογικών κλινικών, αλλά και στην εν γένει λειτουργία του συστήματος υγείας που χρήζει περαιτέρω βελτιώσεων, ειδικά σε γραφειοκρατικά και διοικητικά θέματα, αδυνατώντας να ανταποκριθεί ουσιαστικά στις ιδιαίτερες ανάγκες του καρκίνου κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και την απαιτούμενη κοινωνική μέριμνα.

Ετούτη τη μέρα, καλούμαστε να συνδράμουμε όλοι και να γίνουμε συνοδοιπόροι σε τούτη τη δύσκολη μάχη των παιδιών μας. Χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της φροντίδας του παιδιού με καρκίνο. Παράλληλα, συντασσόμαστε στον κοινό αγώνα, ώστε καθένας μας προσφέροντας λίγο από το χρόνο του, να γίνει εθελοντής αιμοδότης ή εθελοντής δότης μυελού των οστών αλλά και να στηρίξει έμπρακτα τους συλλόγους και τους φορείς υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους.