Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρατείνεται η εργολαβία αναστήλωσης του Αχιλλείου

Στέφανος Γκίκας
09 Φεβρουαρίου 2023 / 15:31

Ο Βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας ενημερώθηκε ότι σημειώνεται καθυστέρηση, η οποία οφείλεται στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον εκτελούντα χρέη Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτη Μπαλωμένο είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με θέμα συζήτησης την πρόοδο του έργου ανάδειξης του Αχιλλείου.



Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον κ. Μπαλωμένο ότι σημειώνεται καθυστέρηση στις εργασίες, η οποία προκλήθηκε από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού.

Το γεγονός αυτό επιβάλει την παράταση του χρονοδιαγράμματος, καθώς για την Κυβέρνηση δεν αποτελεί επιλογή η μη σωστή υλοποίηση των σχεδίων ανάδειξης του Αχιλλείου Μουσείου.

Για τον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό της καθυστέρησης, η ΕΤΑΔ έχει προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον εξειδικευμένου προσωπικού.

Ο κ. Μπαλωμένος υπογράμμισε ότι οι κήποι του Αχιλλείου θα παραμείνουν ανοιχτοί και επισκέψιμοι για το κοινό και την προσεχή τουριστική περίοδο.

Κατά την συζήτηση επισημάνθηκε ότι πρόκειται για ένα σύνθετο έργο το οποίο απαιτεί την στενή συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΕΤΑΔ. Στόχος είναι, το Μουσείο και ο εξωτερικός του χώρος να αποκτήσουν ξανά την αίγλη και την εικόνα του παρελθόντος και να μετατραπεί ξανά σε πόλο έλξης όλων των επισκεπτών του νησιού. Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο Βουλευτής, στο πλαίσιο των εργασιών αποκαλύφθηκαν σημαντικά καλλιτεχνικά έργα.

Ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε το μεγάλο και πολύ σημαντικό αυτό έργο για την Κέρκυρα να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σημείωσε ότι πρόκειται για έναν εντυπωσιακό ιστορικό – μουσειακό χώρο, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα αποτελεί μουσείο - «κόσμημα» για τη χώρα.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα άλλων ακινήτων της ΕΤΑΔ στην Κέρκυρα.