Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτοψία Κράτσα και Ορφανουδάκη στη Γέφυρα του Ποταμού (video)

Ποταμός
09 Φεβρουαρίου 2023 / 11:03

Ξεκινούν οι εργασίες στήριξης - Κλειστή για την κυκλοφορία η γέφυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Γέφυρα του Ποταμού επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα και ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης, με την ευκαιρία της έναρξης των πολυαναμενόμενων εργασιών στήριξης.

Όπως εξήγησε ο εργολάβος που επικαιροποίησε τη μελέτη βάσει και των νέων δεδομένων που προέκυψαν από τον Μπάλλο, πρόκειται να γίνουν τσιμεντοενέσεις για τη σταθεροποίηση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, αυτή η εργασία θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα και όταν ολοκληρωθεί, θα ανοίξει και η κυκλοφορία των οχημάτων.



Σχετικά με το έργο που ξεκινά, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα ανέφερε:«Η εξέλιξη του Ποταμού σήμερα ώς ένας οικισμός περιαστικός έχει ανάγκη από μια γέφυρα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του, όχι αυτή τη γέφυρα του περασμένου αιώνα. Θα δούμε αν μπορεί να δημιουργηθεί μια σύγχρονη γέφυρα, ενώ θα παραμείνει πάντα αυτή εδώ, γραφική, αλλά και να γίνει μια ανάλαση της περιοχής που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών. Αυτό το μελετάμε και όταν έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο θα το ανακοινώσουμε».



Από τη μεριά του ο Μανώλης Ορφανουδάκης ανέλυσε τις τρεις φάσεις του έργου:
«Η πρώτη φάση του έργου σκοπεύει να σταθεροποιήσει τη γέφυρα και να επανέλθει η κυκλοφορία κανονικά.

Σε δεύτερη φάση θα ξαναγίνουν ειδικές μετρήσεις από τον μελετητή και θα έρθει ένα πολύ μεγάλο μηχάνημα που θα κάνει κάποιες βαθιές πασαλομπήξεις ακριβώς πάνω από τη γέφυρα και όχι όπως έλεγε παλιά η μελέτη κάτω στην κοίτη.

Η τρίτη φάση προβλέπει το υδραυλικό έργο, το bypass του δρόμου από ανάντη προς τα κατάντη, ώστε σε περίπτωση υπερχείλισης του ποταμού να μην περιορίζει το νερό η γέφυρα και ταυτόχρονα η ανάπλαση της της περιοχής που μας έχει επιβάλλει η αρχαιολογία». 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ