Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναγνωστική Εταιρία: Διάλεξη με θέμα "Πανδημίες και κλιματική αλλαγή"

Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας
02 Φεβρουαρίου 2023 / 15:16

Του καθηγητή Ιολογίας κ. Γιώργου Σουρβίνου

Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας προσκαλεί στην ομιλία του Καθηγητή Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργου Σουρβίνου, με θέμα: «Πανδημίες και κλιματική αλλαγή», την Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 20:00 στην Αναγνωστική Εταιρία. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση:

 Join Zoom Meeting :https://us06web.zoom.us/j/84587134639?pwd=TVNtWUJjOHNiKy9iQWMzUnRyMlJadz09
Meeting ID: 845 8713 4639 / Passcode: 534307

Στο κανάλι της Αναγνωστικής Εταιρίας στο You Tube: https://youtube.com/@anagnostikietairiakerkyras9760 
 
Σύντομο βιογραφικό του ομιλητή:

O κ. Γιώργος Σουρβίνος είναι Κερκυραίος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και Διευθυντής του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ στην Κρήτη. Αποτελεί μέλος του Δ.Σ. της European Society for Clinical Virology (ESCV), μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ιολογίας και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ενιαίας Υγείας. Διετέλεσε επίσης μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την 3ετία 2019-2022 και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Βιολογικών Παραγόντων του ΕΟΦ. Είναι επίσης Διευθυντής του Δι-ιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) "Ογκολογία: Από την Ογκογένεση έως τη Θεραπεία".

Ο κ. Γ. Σουρβίνος είναι ο Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αξιολόγηση των τεστ COVID-19. Είναι επίσης αξιολογητής σε διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα, μέλος συντακτικών επιτροπών σε διεθνή περιοδικά και Associate Editor του περιοδικού Journal of Clinical Virology. Έχει διοργανώσει σημαντικό αριθμό εθνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων ενώ έχει λάβει υποτροφίες και χρηματοδοτήσεις από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, είναι επιστημονικός υπεύθυνος σε πολλά ερευνητικά έργα.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές, ενώ έχει συγγράψει κεφάλαια σε διεθνή βιβλία και έχει επιμεληθεί ελληνικών ιατρικών εκδόσεων. Το έργο του εστιάζεται στη Μοριακή Διαγνωστική Ιολογία και την αλληλεπίδραση των ιών με κυτταρικές πρωτεΐνες και αμυντικούς μηχανισμούς του ξενιστή. Επίσης μελετά την αντιική δράση διαφόρων φυσικών και συνθετικών ουσιών έναντι ιογενών λοιμώξεων. Οι δημοσιεύσεις του έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 6.000 βιβλιογραφικές αναφορές.