Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Αναγνωστική Εταιρία οι συντηρητές χαρτιού και βιβλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης (photos)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
10 Οκτωβρίου 2024 / 12:51

Οι συντηρητές περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους της Αναγνωστικής, περιεργάστηκαν βιβλία, και έγγραφα που χρήζουν προστασίας και συζήτησαν με τον Διευθυντή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Αναγνωστική Εταιρία επισκέφθηκαν οι συντηρητές χαρτιού και βιβλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, Χριστίνα Τσαρουχά και Νικόλας Σαρής, μαζί με συνεργάτες τους, προκειμένου να εκτιμήσουν τις ανάγκες συντήρησης του χαρτώου υλικού που εναπόκειται στις συλλογές της Εταιρίας και να εκπονήσουν μια σχετική πρόταση.

Οι συντηρητές περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους της Αναγνωστικής, περιεργάστηκαν βιβλία, και έγγραφα που χρήζουν προστασίας και συζήτησαν με τον Διευθυντή, τις βιβλιοθηκονόμους της Εταιρίας, καθώς και τη συνεργάτιδα της Αναγνωστικής Εταιρίας, συντηρήτρια χαρτώου υλικού, κυρία Αννέτα Παπαβλασσοπούλου.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Εταιρίας κ. Θ. Μακρή. Παρούσα ήταν και η κυρία Ελένη Σταμπόγλη-Γούστη η οποία υποστηρίζει το έργο ανασυγκρότησης της Βιβλιοθήκης της Εταιρίας.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα προκειμένου να μελετηθεί το σύνθετο πρόβλημα διαχείρισης του βιβλιακού και αρχειακού πλούτου της Αναγνωστικής Εταιρίας και να υποδειχθούν οι βέλτιστοι τρόποι προστασίας του.

ΦΩΤΟ@ FB ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ