Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διευθυντές σχολείων: Ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες των δεκτών υποψηφίων

ΚΡΙΣΕΙΣ
17 Ιανουαρίου 2023 / 16:19

Για τις 86 θέσεις στα σχολεία της Κέρκυρας κατατέθηκαν 117 αιτήσεις. Το χρονοδιάγραμμα των κρίσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοινώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι προσωρινοί πίνακες των Δεκτών/Μη Δεκτών υποψηφίων εκπαιδευτικών για την επιλογή διευθυντών στα σχολεία , ενώ όσοι δεν έγιναν δεκτοί έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση με τριήμερη προθεσμία, αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

Το ενδιαφέρον που καταγράφηκε στην Κέρκυρα είναι αυξημένο, βάσει των αιτήσεων που κατατέθηκαν. Για τις συνολικά 86 θέσεις που αφορούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατατέθηκαν 117 αιτήσεις, ενώ ειδικά εκείνες που υποβλήθηκαν από υποψηφίους για τις θέσεις διευθυντών στα γυμνάσια και στα λύκεια της Κέρκυρας ήταν σχεδόν οι διπλάσιες από τις διαθέσιμες θέσεις.

Ειδικότερα στην προκήρυξη της ΠΕ Κέρκυρας για την κάλυψη των 49 θέσεων που αφορούν σε τετραθέσια σχολεία και άνω γενικής και ειδικής αγωγής, ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από 57 εκπαιδευτικούς. Σε ό,τι αφορά την ΔΕ Κέρκυρας για τις 37 θέσεις διευθυντών κατατέθηκαν 60 αιτήσεις!

Μετά από 6 χρόνια

Οι κρίσεις διενεργούνται έξι χρόνια μετά τις τελευταίες που έγιναν το 2017 και στη μάχη της διεκδίκησης έχουν ριχθεί τόσο νέα πρόσωπα που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην διοίκηση των σχολικών μονάδων αλλά και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν έως και σήμερα ως διευθυντές.

Συγκριτικά πάντως με τις κρίσεις του 2017, το ενδιαφέρον στα Ιόνια Νησιά κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα. Τότε είχαν κατατεθεί 118 αιτήσεις για 97 σχολεία της πρωτοβάθμιας και 136 για τα 89 της δευτεροβάθμιας.

Σε ό,τι αφορά τις τωρινές κρίσεις οι αιτήσεις ανέρχονται στις 104 για τις 95 σχολικές μονάδες της ΠΕ και στις 137 για τις 89 της ΔΕ. Ειδικότερα στην Λευκάδα οι υποψήφιοι και στις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης ανέρχονται στους 34, στην Κεφαλλονιά-Ιθάκη στους 48 και στην Ζάκυνθο στους 42.

Το χρονοδιάγραμμα

Εξάλλου, σήμερα, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας, ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων. Στην Κέρκυρα το «πράσινο» φως για το επόμενο στάδιο έλαβαν 56 υποψήφιοι από τους 57 που κατέθεσαν αίτηση για θέση διευθυντή σε δημοτικό σχολείο, ενώ στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, 59 εκπαιδευτικοί από τους 60.

Οι οριστικοί πίνακες δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων, μετά την εξέταση των ενστάσεων, θα ανακοινωθούν στις 27 Ιανουαρίου. Αμέσως μετά ξεκινάει η προετοιμασία έκδοσης των προσωρινών πινάκων μοριοδότησης. Όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, εφόσον ολοκληρωθεί η μοριοδότηση, οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Φεβρουαρίου, ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία των συνεντεύξεων μέσα στον Μάρτιο. «Η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας είναι να έχει ολοκληρωθεί η επιλογή και η τοποθέτηση των διευθυντών πριν τις εκλογές», ανέφερε ο ίδιος.

Προσωρινός πίνακας ΔΕΚΤΩΝ υποψηφίων Δευτεροβάθμιας

Προσωρινός πίνακας ΜΗ ΔΕΚΤΩΝ υποψηφίων Δευτεροβάθμιας

Προσωρινός πίνακας ΔΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΔΕΚΤΩΝ υποψηφίων Πρωτοβάθμιας

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ