Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λεωνίδας Ρουμπάτης: Την απόφασή μου την έχω πάρει, θα την ανακοινώσω όταν κρίνω (video)

Λεωνίδας Ρουμπάτης
05 Ιανουαρίου 2023 / 19:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μία συνέντευξη – ποταμό επέλεξε να δώσει απαντήσεις σε όλους και για όλα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Μετά από τρία χρόνια ουσιαστικής αποχής από την ενημέρωση (πλην μερικών εξαιρέσεων), επέλεξε να μιλήσει εφ’ όλης της ύλης, έχοντας δίπλα του τα τρία από τα πέντε μέλη του ΔΣ, τον γιατρό Σπ. Καρδακάρη και την Έλενα Σαγιαδινού. Όπως έσπευσε ο ίδιος να ξεκαθαρίσει για να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις, η Αλεξάνδρα Καλαϊτζόγλου και ο Γιάννης Τριανταφυλλούδης είχαν ανειλημμένες υποχρέωσεις που δεν τους επέτρεπαν να παρευρεθούν.

Μίλησε για πόλεμο από τους συνδικαλιστές και τα ΜΜΕ, αλλά και μικροκομματικές και προεκλογικές επιδιώξεις όποιων φορέων καταφέρονται εναντίον της διοίκησης και δίνουν ψευδή εικόνα διάλυσης στο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού. Η εικόνα διάλυσης στο Νοσοκομείο απέχει πολύ από την πραγματικότητα, όπως είπε, αφήνοντας αιχμές για συστηματική υπονόμευση από συγκεκριμένους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

«Αυτή η εικόνα που προσπαθούν να δώσουν κάποιοι, δημιουργεί κακές εντυπώσεις για το Νοσοκομείο και αποτρέπει γιατρούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις θέσεις. Επίσης φοβίζει τον κόσμο, είναι μεγάλο λάθος και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι» τόνισε ο κ. Ρουμπάτης. 



Χαρακτήρισε την κατάσταση που παρέλαβε στο Νοσοκομείο «εντελώς διαλυμένη» και τόνισε ότι ο ίδιος είναι άνθρωπος που επιλέγει τη δουλειά και την οργάνωση και αυτό δεν αρέσει. «Αρέσει το ψέμα, αλλά εγώ δεν είμαι άνθρωπος του "φαίνεσθαι".  Οσο για τις ανακοινώσεις και τις απόψεις φορέων, είπε «Οι φορείς καλά θα κάνουν να ασχολούνται με τη δουλειά τους, είναι διαφορετικό όμως όταν είσαι από την άλλη πλευρά και πρέπει να λάβεις αποφάσεις».



Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν θα ανανεώσει τη θητεία του, ο Λεωνίδας Ρουμπάτης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. Αρκέστηκε να δηλώσει ότι την απόφασή του την έχει πάρει, αλλά θα την ανακοινώσει όταν κρίνει ο ίδιος.

Σημείωσε πάντως χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν θα είχα ποτέ το θράσος να κάνω τα χαρτιά μου για τη θέση του διοικητή, όταν μια κυβέρνηση πέφτει και έρχεται μια καινούργια, διαφορετικής ιδεολογίας. Αυτό δεν θα το έκανα ποτέ, θα υπέβαλα αμέσως την παραίτησή μου».    

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ