Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεδομένη η αντικατάσταση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
05 Ιανουαρίου 2023 / 10:16

Αναζητείται το πρόσωπο που θα αναλάβει εντός λίγων ημερών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ζήτημα ημερών θεωρείται η ανακοίνωση της αντικατάστασης του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδα Ρουμπάτη, ο οποίος έχει συγκεντρώσει τα κοινωνικά και πολιτικά «πυρά» για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στο νησί.
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, "ο κύβος ερρίφθη" και για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θεωρείται ειλημμένη απόφαση. Ως εκ τούτου αναζητείται ήδη άτομο που θα αναλάβει το τιμόνι του νοσηλευτικού ιδρύματος.
 
Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι έχει ήδη γίνει κρούση σε δύο ή τρία πρόσωπα, εντός και εκτός Κέρκυρας με βασικό προσόν την προϋπάρχουσα εμπειρία διοίκησης μονάδων υγείας, χωρίς να υπάρχει ακόμα οριστική απάντηση από μέρους τους.
 
Φυσικά λόγω της κοινωνικής έντασης, η καρέκλα θεωρείται «καυτή» και γι΄αυτό υπάρχει η άποψη ότι θα ήταν πιο συνετή η επιλογή ενός προσώπου όχι από την Κέρκυρα, αλλά με βασικό προσόν την εγνωσμένη αξία και με αναμφισβήτητες «περγαμηνές».
 
Αν στο μεταξύ δεν γίνει άμεσα η οριστική αντικατάσταση, το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος λίγων μηνών που θα αναλάβει παράλληλα καθήκοντα κάποιος εν ενεργεία Διοικητής άλλου Νοσοκομείου.

"Κοντή γιορτή"
 
Πάντως οι όποιες ανακοινώσεις αναμένονται εντός ολίγων ημερών, καθώς η θητεία του Λεωνίδα Ρουμπάτη λήγει στις 9/1/2023.  

Σήμερα εξάλλου ο Διοικητής και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και οι ανακοινώσεις αναμένονται με ενδιαφέρον.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ