Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκινητικές ευχές από νεαρό κρατούμενο, μαθητή του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας

Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας
03 Ιανουαρίου 2023 / 10:31

Ευχές γεμάτες αγάπη για όλον τον κόσμο και με ευγένεια ψυχής, κόντρα στα στερεότυπα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις συγκινητικές ευχές του, έγραψε σε άψογα Ελληνικά ένας Ρώσος κρατούμενος, μαθητής του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας. Τις ετοίμασε ειδικά για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου. Ευχές γεμάτες αγάπη για όλον τον κόσμο και με ευγένεια ψυχής, κόντρα στα στερεότυπα που υπάρχουν για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακής.

Μέσα στη δυστυχία τους, οι κρατούμενοι της Κέρκυρας, έχουν ωστόσο, την τύχη να έχουν δίπλα τους, τους δασκάλους και τους Φίλους του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας που προσφέρουν τεράστιο έργο, εμπιστοσύνη και ελπίδα. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι αυτό το έργο έχει αγκαλιαστεί από φορείς της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι δίνουν με κάθε ευκαιρία τη στήριξή τους. 

Στην Κατίνα Βλάχου

Η μία από αυτές τις ευχετήριες κάρτες χαρίστηκε με ευγνωμοσύνη στην συγγραφέα και ποιήτρια Κατίνα Βλάχου, η οποία είναι και η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας:

«Ο 22χρονος μαθητής κρατούμενος είχε ετοιμάσει δυο ευχετήριες και ευχαριστήριες κάρτες για δύο από τους ανθρώπους που θα βρίσκονταν στη γιορτή. Η μία έφθασε στα χέρια μου. Υπογράφεται: Δημήτρης 22 ετών Ρωσία. Τη μοιράζομαι μαζί σας και εύχομαι στον Δημήτρη κάθε καλό!»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ