Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Στα κάγκελα» για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Απεργιακή συγκέντρωση
01 Δεκεμβρίου 2022 / 10:35

Απεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο για να μην ιδιωτικοποιηθεί η Υγεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντιμέτωπο με τις αντιδράσεις της ιατρικής κοινότητας έρχεται το Υπουργείο Υγείας για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη.
Εκπρόσωποι των σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα συμμετείχαν σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Τα σωματεία των δημόσιων μονάδων υγείας (ΕΓΕΣΥΚ, Ψυχιατρικού Τομέα, Ενιαίο Σωματείο ΓΝΚ), ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, η ΕΛΜΕ στήριξαν την κινητοποίηση, απαιτώντας να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο, για να μην υποβαθμιστούν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και να μην μετατραπεί το αγαθό της δημόσιας υγείας σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα.


ΦΩΤΟ@ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ταυτόχρονα συμμετέχουν στις τρίωρες στάσεις εργασίας που έχουν προκηρύξει ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο. 

Τις αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει το άρθρο του νομοσχεδίου που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και τους δίνει τη δυνατότητα να ασκούν ιδιωτικό έργο.


ΦΩΤΟ@ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στην πύλη του νοσοκομείου Κέρκυρας το "παρών" έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ.Καλούδης, Μαρία Δρυ και ο Κ. Γρηγοριάδης, ο Γιάννης Μπορμπότης και ο Χ. Χαραλάμπους από το ΚΚΕ, ο Γ. Ραιδεστινός από τη ΛΑΕ, ο συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Χρ. Μωραϊτης, η Μαρία Γονίδη από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Δ. Καλούδης, ο Πέτρος Αργίτης και Νίκος Πολύζος απο την ΕΓΕΣΥΚ, ο Πρόεδρος του ΕΚΚ Στ.Πελάης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχιλλέας Καπετάνιος, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΚ Ντ. Ιωάννου, ο Πρόεδρος Ερεγαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα στο ΓΝΚ κ.Παπατσώρης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας Β. Χριστοδούλου και εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ