Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα όπλα οι ιδιώτες γιατροί και στην Κέρκυρα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
24 Ιουλίου 2024 / 14:33
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Ξεκινούν αποχή από την συνταγογράφηση και τα παραπεμπτικά, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συντονίζονται με τις αποφάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και οι ιδιώτες γιατροί της Κέρκυρας. Από την Πέμπτη 25/7 σταματούν να συνταγογραφούν και να παραπέμπουν περιστατικά. Η αντίδρασή τους αυτή αφορά στο επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία, σε άρθρο του οποίου προβλέπεται η αναγκαστική συμμετοχή στις εφημερίες των νοσοκομείων, όπου τέλος πάντων απαιτείται, των μελών των κατά τόπους ιατρικών συλλόγων, των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ.

Για τους ίδιους λόγους, τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κερκύρας καλούνται εκτάκτως την Πέμπτη σε γενική συνέλευση. Η αποχή από την συνταγογράφηση κηρύσσεται επ' αόριστον. Όπου το πιθανότερο αόριστον, θα είναι η προσεχής Τρίτη (30/7) ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή του επίμαχου σχεδίου νόμου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.