Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΜέΡΑ25 για την αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σταθμού Αργυράδων

ΠΚ Αργυράδων
18 Nov 2022 / 10:42

«Η ολιγωρία του Δήμου στην εξεύρεση νέου κτιρίου για τη μεταστέγαση του Σταθμού κινδυνεύει να αποβεί εγκληματική»

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρει:

Το χρονίζον πρόβλημα της ακαταλληλότητας του κτιρίου του Πυροσβεστικού Σταθμού Αργυράδων βρήκε την προαναγγελθείσα λύση του: αναστολή λειτουργίας του Σταθμού.
Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τη διαπίστωση της ακαταλληλότητας του κτιρίου και δεν ήταν αρκετά για να βρεθεί μια λύση για την αναβάθμιση των υποδομών, των εργασιακών συνθηκών για τους πυροσβέστες που στελεχώνουν τον Σταθμό και τη βελτίωση  των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής.

Αυτή είναι η ‘σοβαροτότητα’ με την οποία αντιμετωπίζουν οι Διοικήσεις, Δήμου και Πυροσβεστικής, τα επιτεινόμενα θέματα πολιτικής προστασίας του νησιού μας.
Σε αυτή τη συγκυρία του αυξανόμενου κινδύνου πυρκαγιάς και εμφάνισης έντονων καιρικών φαινομένων, η ολιγωρία του Δήμου στην εξεύρεση νέου κτιρίου για τη μεταστέγαση του Σταθμού κινδυνεύει να αποβεί εγκληματική.

Καλούμε τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας να προβεί άμεσα στην εξεύρεση πραγματικής λύσης για τη στέγαση του Πυροσβεστικού Σταθμού Αργυράδων σε κτίριο κατάλληλο και αρμόζον στη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του έργου που επιτελούν οι είκοσι πυροσβέστες του Σταθμού στην περιοχή.