Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση της Ένωσης Γονέων για τη σεξουαλική κακοποίηση

σεξουαλική κακοποίηση
07 Nov 2022 / 10:28

Ομιλητής ο Ηλίας Μιχαλαρέας, δρ. Ψυχολογίας, επιστημονικά υπεύθυνος της μονάδας απεξάρτησης Διάπλους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πλήθος γονέων, εκπαιδευτικών, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων και φορέων και άνθρωποι κάθε ηλικίας με έντονη ανησυχία για το μέλλον των παιδιών τους παρακολούθησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής την εκδήλωση που οργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κεντρικής Κέρκυρας με θέμα την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ένωσης Λεωνίδας Τράντος αναφέρθηκε στο πλαίσιο του σημερινού σχολείου που προσδιορίζεται για λίγους και όχι για όλους, με τις πολλές ελλείψεις που υπάρχουν σε ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές καθώς και στο γεγονός ότι η φτώχεια, η εξαθλίωση και η έκπτωση αξιών, παράγοντες της σύγχρονης οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας ευνοούν τα φαινόμενα της εκμετάλλευσης, της βίας, της παιδικής εργασίας και βέβαια της παιδικής πορνείας που εμφανίζονται με ιδιαίτερη οξύτητα στις μέρες μας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ομιλητής Ηλίας Μιχαλαρέας, δρ. Ψυχολογίας και Γεωγραφίας, επιστημονικά υπεύθυνος της μονάδας απεξάρτησης Διάπλους, ο οποίος αναφέρθηκε στον κοινωνικό χαρακτήρα της βίας και της κακοποίησης. Αναφέρθηκαν χαρακτηριστικά της σεξουαλικής διαστροφής και την σύνδεση της ερμηνείας μέσα από ένα συγκεκριμένο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.

Συνολικά αναπτύχθηκε από τον ομιλητή ένας προβληματισμός που αφορά στο πώς η κοινωνική δυσλειτουργία-παθολογία μπορεί να αντανακλάται στο επίπεδο του ατόμου υπό μορφή ατομικής παθολογίας.

Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους μέσα σε κλίμα γόνιμου και παραγωγικού διαλόγου.
Από τις τοποθετήσεις των γονέων φάνηκε η ανάγκη ενίσχυσης της μαζικής συμμετοχής στους συλλόγους γονέων και της οργανωμένης διεκδίκησης για την βελτίωση των όρων ζωής των παιδιών μας.

Ο Σύλλογος Γονέων απευθύνει ευχαριστίες στο Εργατικό κέντρο Κέρκυρας για την βοήθεια και την φιλοξενία της εκδήλωσης.