Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα - Κάλεσμα Ένωσης Γονέων: Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη!

Ένωση Γονέων
10 Nov 2023 / 10:55

Πρώτη δράση το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 4μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε διδακτικές για τα παιδιά πρωτοβουλίες καλεί τους Συλλόγους Γονέων  η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, με στόχο να περάσουν στα παιδιά μηνύματα για τα πανανθρώπινα αγαθά της ειρήνης και της φιλίας των λαών:

«Σαν κουβάρι ξετυλίγεται ο ένας πόλεμος μετά τον άλλον γύρω μας. Πρώτα η Ουκρανία και στη συνέχεια η Παλαιστίνη. Ως γονείς δεν μπορούμε να μην μας ευαισθητοποιεί το θέμα του πολέμου και δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε πόνο, φρίκη, θάνατο.

Χιλιάδες οι νεκροί, ανάμεσά τους πάνω από 4000 χιλιάδες παιδιά! Όσα παιδιά ζούνε ακόμη βιώνουν τραγικές καταστάσεις με σκοτωμένους γονείς, αδέρφια, συγγενείς, φίλους. Στα νοσοκομεία γεμάτα τραυματίες υπάρχουν παιδιά που ακρωτηριάζονται χωρίς αναισθησία αφού υπάρχει έλλειψη σε αναισθητικά φάρμακα.

Ως Ένωση Γονέων καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να πάρουν πρωτοβουλίες και να μιλήσουν στα παιδιά για τους άδικους πολέμους και την αξία της πανανθρώπινης ειρήνης. Εκθέσεις ζωγραφικής, σκετς, ανάγνωση βιβλίων με αντιπολεμικό περιεχόμενο, προβολές παιδικών ταινιών ή μικρών βίντεο με θέμα την ειρήνη κλπ είναι μερικές ιδέες που θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Μιλάμε ανοιχτά με τα παιδιά μας, ανάλογα πάντα με την ηλικία και την αναπτυξιακή φάση που βρίσκεται κάθε παιδί, προσεγγίζουμε το θέμα του πολέμου και της ειρήνης. Τονίζουμε τις αξίες της φιλίας των λαών και της αλληλεγγύης. Δίνουμε παραδείγματα μέσα από τη ζωή της οικογένειας και του παιδιού για το πώς εκφράζονται αυτές οι αξίες στην πράξη, όπως για παράδειγμα το μάζεμα του υλικού που κάναμε για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και Συρίας.

Ως πρώτη δράση γι’ αυτό το σκοπό η Ένωση καλεί τα παιδιά να ζωγραφίσουν με θέμα την ειρήνη το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 4μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του εργατικού κέντρου Κέρκυρας».

Photo: mothersblog.gr