Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Συλλόγων Γονέων Κεντρικής Κέρκυρας: "Δεν αναλαμβάνει ο δήμος την αποψίλωση των σχολείων"

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
18 Μαΐου 2024 / 11:11
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Λόγω φόρτου εργασίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση Γονέων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ο δήμος τους ενημέρωσε πως δεν θα προβεί στην αποψίλωση των σχολείων μέχρι το τέλος της χρονιάς λόγω φόρτου εργασίας. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα όλα τα σχολεία του Δήμου μας έλαβαν ένα έγγραφο από την Διεύθυνση Επιχειρησιακού Έργου/τμήμα συντήρησης πρασίνου (απ. πρωτ.12954/12-4-24) που λέει ότι με εντολή Δημάρχου τα χόρτα στα σχολεία δεν θα αναλάβει από τώρα και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς να τα αποψιλώσει η υπηρεσία πρασίνου λόγω φόρτου εργασιών. Μάλιστα το σχετικό έγγραφο κάνει και μία «ακροβασία» και προτείνει η κοπή των χόρτων να γίνει με έξοδα από τον προϋπολογισμό των σχολικών επιτροπών!!!

Αναρωτιόμαστε ποιος θα προβεί στην αποψίλωση κύριε Δήμαρχε; Μήπως οι σχολικές επιτροπές που έχουν ήδη κουτσουρεμένο προϋπολογισμό για τις ανάγκες των  πλέον απαραίτητων λειτουργικών εξόδων των σχολείων; Μήπως και πάλι η φιλοτιμία των συλλόγων γονέων όπως πολλές φορές βοηθούν και προσφέρουν λόγω των υποστελεχομένων υπηρεσιών του Δήμου; Ουσιαστικά δηλαδή για άλλη μια φορά, η ευθύνη για την συντήρηση των σχολείων μεταφέρεται στα σχολεία και στους γονείς.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι για το πιο απλό θέμα η Δημοτική αρχή δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες των σχολείων. Αναρωτιόμαστε τι θα γίνει στα δύσκολα και χρόνια ζητήματα που είναι, η συντήρηση παλαιών και ετοιμόρροπων σχολείων, το τεράστιο πρόβλημα των σχολείων που στεγάζονται σε κοντέινερ, οι απεριποίητες αυλές, η καθαριότητα των σχολείων που δίνεται με το σταγονόμετρο με συμβάσεις τετράωρες και λειψές.

Ενός κακού μύρια έπονται…»

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.