Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διάλεξη του Θ. Δρίτσα στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας

Θανάσης Δρίτσας
15 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:40

«Γέφυρες Τέχνης και Ιατρικής: Η μουσική παρέμβαση στη θεραπεία ασθενών»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ιατροχειρουργική Εταιρία Κέρκυρας και η Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας συνδιοργανώνουν διάλεξη του διακεκριμένου καρδιολόγου, μουσικοσυνθέτη και συγγραφέα Θανάση Δρίτσα, με θέμα «Γέφυρες Τέχνης και Ιατρικής: Η μουσική παρέμβαση στη θεραπεία ασθενών».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20.00.

Η διάλεξη θα δοθεί με την ευκαιρία της ανακήρυξης του Θ. Δρίτσα σε επίτιμο πρόεδρο της Ιατροχειρουργικής Εταιρίας Κέρκυρας (από την ίδρυση της οποίας φέτος συμπληρώνονται 125 χρόνια), ενώ θα ακολουθήσει και σύντομο μουσικό δρώμενο με τον ίδιο στο πιάνο.

Σύντομο βιογραφικό του Θ. Δρίτσα

Ο Θανάσης Δρίτσας είναι ιατρός Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Παράλληλα με τις ιατρικές του σπουδές σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση μουσικής. Σήμερα είναι διεθνώς αναγνωρισμένος συνθέτης με πλούσιο μουσικό έργο το οποίο περιλαμβάνει και έξι προσωπικούς δίσκους (CD) με έργα του.

Επιπλέον, πέραν του μεγάλου αριθμού των επιστημονικών του δημοσιεύσεων στο αντικείμενο της καρδιολογίας, είναι γνωστός επίσης και ως συγγραφέας δοκιμίων φιλοσοφικού και κοινωνικού στοχασμού, έργων λογοτεχνίας ενηλίκων αλλά και έργων παιδικής λογοτεχνίας.

Έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως πρωτοπόρος για την κλινική  και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου (music medicine) και αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικής και Ιατρικής (International Association of Music and Medicine, IAMM).

Για το σημαντικό του έργο στον τομέα της μουσικής θεραπείας στην ιατρική θεωρείται σήμερα προσωπικότητα «γέφυρα» μεταξύ ιατρικής και τέχνης και έχει βραβευτεί με το διεθνές βραβείο Fontane Di Roma (2013).

To 2019 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την επιστημονική του προσφορά που αφορά την χρήση της μουσικής στην θεραπεία καρδιοπαθών ασθενών.