Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ασπιρίνη» η παράταση συμβάσεων για τις μεταφορές μαθητών

Σχολικές μεταφορές
12 Σεπτεμβρίου 2022 / 13:06

«Οι μεταφορείς παραμένουν απλήρωτοι από το Γενάρη του 2022 και είναι απολύτως αβέβαιο αν θα δεχθούν όλοι να συνεχίσουν το έργο τους»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Υπουργεία και Περιφερειακή Αρχή δεν φρόντισαν έγκαιρα να διευθετήσουν το ζήτημα και έχουν το θράσος να δίνουν ευχές για τη σχολική χρονιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, επισημαίνοντας ότι οι μεταφορείς είναι απλήρωτοι από τον Γενάρη του 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες σήμερα, και για πολλές μέρες  ακόμα, δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα περάσει το σχολικό λεωφορείο. Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων και Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας αδιαφόρησαν ή είχαν άλλα στο μυαλό τους, τώρα που καταρρέουν γενικά ως επιτελικό κράτος αρίστων στις υποκλοπές και στην επιδότηση της αισχροκέρδειας.
΄
Έτσι καθώς χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, στα κερκυραϊκά σπίτια γονείς και κηδεμόνες ψάχνουν λύσεις για το πώς θα φτάσουν τα παιδιά τους στο σχολείο τους.

Εκτός μάλιστα  απ’ το γεγονός ότι τα Υπουργεία και η Περιφερειακή Αρχή  δε φρόντισαν να διευθετήσουν εγκαίρως το ζήτημα, έχουν το θράσος να δημοσιοποιούν ανακοινώσεις τους  με ευχές για μια εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Με πιέσεις από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και φορέων, ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή για  παράταση των περσινών συμβάσεων μεταφοράς. Ευτυχώς που το θυμήθηκαν, έστω και με τόση καθυστέρηση.

Ακόμα και έτσι, όμως, πρόκειται για λύση ασπιρίνη που δε λύνει το μείζον ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών και μαθητριών και σίγουρα δεν σώζει χιλιάδες γονείς από την ταλαιπωρία αρκετών ημερών ακόμα.

Όσο δε για τους μεταφορείς  παραμένουν απλήρωτοι από το Γενάρη του 2022 και είναι απολύτως αβέβαιο αν θα δεχθούν όλοι να συνεχίσουν το έργο τους χωρίς τα χρήματα που δικαιούνται. Έτσι μαθητές και γονείς παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πολιτική ανεπάρκεια τοπικής αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης

Αν, λοιπόν, θέλει να υπολογίσει κανείς σε πόσο χρόνο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, πρέπει να λογαριάζει το νωρίτερο κατά το τέλος του Σεπτέμβρη.

Μέχρι τότε οι Kερκυραίοι μαθητές και μαθήτριες πρέπει να ξέρουν ότι το σχολικό λεωφορείο δεν θα περάσει, αν δεν δοθεί η παράταση των περσινών συμβάσεων μεταφοράς.