Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον Γ.Ζήκο η Μ.Δρυ για τις σχολικές μεταφορές

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
27 Φεβρουαρίου 2024 / 15:33
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Αναφέρθηκαν οι συντονισμένες και άμεσες ενέργειες της νέας Περιφερειακής Αρχής για την αποκατάσταση της ομαλότητας στις σχολικές μεταφορές

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝ) Προγραμματισμένη συνάντηση με την επικεφαλής Μαρία Δρυ και μέλη του συνδυασμού «Μένουμε Ιόνιο» ,πραγματοποίησε στα γραφεία της ΠΕ Κέρκυρας, ο Γιάννης Ζήκος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας - Παιδείας της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το ζήτημα των μαθητικών μεταφορών στην Κέρκυρα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκαν από τον κ.Ζήκο η μέριμνα και η προτεραιότητα που δίνεται στην ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού των νησιών μας.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν οι συντονισμένες και άμεσες ενέργειες της νέας Περιφερειακής Αρχής για την αποκατάσταση της ομαλότητας στις σχολικές μεταφορές που περιλαμβάνουν: διαρκείς επαφές και ενημερωτικές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στο πλαίσιο του διαλόγου και της συνεργασίας για την επίτευξη μιας σταθερής και βιώσιμης λύσης, επικαιροποίηση του Δυναμικού Συστήματος Αγορών με νέες εγγραφές ενδιαφερόμενων για την εξασφάλιση της μέγιστης συμμετοχής στις διαγωνιστικές διαδικασίες, την πρόσφατη έναρξη εκτέλεσης νέων δρομολογίων μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της 3ης πρόσκλησης σε διαπραγμάτευση, την ταχεία ανάρτηση της 4ης πρόσκλησης σε διαπραγμάτευση για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να καλύψει το σύνολο των υπολειπόμενων άγονων δρομολογίων καθώς και τον τριετή ανοιχτό διαγωνισμό, οι διαδικασίες του οποίου έχουν δρομολογηθεί ώστε η μετακίνηση των μαθητών να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κ.Δρυ και τα μέλη του συνδυασμού, αναφέρθηκαν στο πρόβλημα των σχολικών μεταφορών και των άγονων σχολικών δρομολογίων που ταλαιπωρεί κάθε χρόνο μαθητές και γονείς, τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας που οφείλουν να αντιμετωπίζονται με τον δέοντα σχεδιασμό, καθώς τα νησιά μας δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες και δυνατότητες με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Παράλληλα, επισήμαναν την αναγκαιότητα άμεσης και απρόσκοπτης πρόσβασης των μαθητών στα σχολεία, την έγκαιρη ολοκλήρωση του τριετούς διαγωνισμού για τις σχολικές μεταφορές και την επίλυση του ζητήματος των άγονων δρομολογίων που θα προκύψουν, με λιγότερες καθυστερήσεις.

 

ΦΩΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.