Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Ξεκίνησαν οι δωρεάν μεταφορές μαθητών για το 4ο Πειραματικό σχολείο

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
21 Φεβρουαρίου 2024 / 10:26
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Δεν καλύφθηκε ακόμη το σύνολο των αναγκών του σχολείου, κάτι που ελπίζουμε να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε η δωρεάν μεταφορά μαθητών για το Πειραματικό σχολείο Κέρκυρας με λεωφορείο μισθωμένο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωση του ο διευθυντής Π. Ποζίδης. Όπως αναφέρει, η εξέλιξη αυτή είναι ένα βήμα για την ανάπτυξη του σχολείου και εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη νέα σχολική χρονιά, οι μεταφορές των μαθητών θα ξεκινήσουν με το άνοιγμα των σχολείων. Η ανακοίνωση του Κ. Ποζίδη:  

«Η Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου αποτελεί μια ιστορική ημέρα για το Πειραματικό σχολείο Κέρκυρας. Ξεκίνησε η δωρεάν μεταφορά των μαθητών και μαθητριών με λεωφορείο που μισθώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ξεκίνησε, έστω και καθυστερημένα, η ικανοποίηση ενός δικαιώματος των παιδιών του σχολείου, μετά από μια επίμονη προσπάθεια που ξεκίνησε από την ίδρυσή του, ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που εμφανίστηκαν σοβαρές αρρυθμίες και καθυστερήσεις.

Δεν καλύφθηκε ακόμη το σύνολο των αναγκών του σχολείου, κάτι που ελπίζουμε να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα. Η λύση, όμως, ενός προβλήματος που εμπόδιζε την ανάπτυξη του Πειραματικού σχολείου και την φοίτηση παιδιών που διαμένουν σε μακρινές περιοχές από την έδρα του σχολείου αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την εδραίωσή του.

Θεωρούμε φυσικό ότι από την επόμενη σχολική χρονιά και στο μέλλον η μεταφορά των παιδιών θα ξεκινά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών του σχολείου και των γονέων /κηδεμόνων που εμπιστεύονται τη φοίτηση των παιδιών τους σε αυτόν τον τύπο του σχολείου, που είναι μοναδικός στην Κέρκυρα και έχει υπερτοπικά χαρακτηριστικά στη δυνατότητα εισαγωγής και φοίτησης των μαθητών και μαθητριών.

Το λιγότερο που πρέπει να γίνει αυτήν την περίοδο είναι η κάλυψη του συνόλου των αναγκών του σχολείου με τη δωρεάν  μεταφορά όλων των παιδιών που δικαιούνται αυτήν την παροχή και η διασφάλιση της έγκαιρης έναρξης των διαδικασιών, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, για να γίνει ανεμπόδιστα η φοίτηση των παιδιών στο Πειραματικό σχολείο από όλες τις περιοχές της Κέρκυρας.

 

Ο Διευθυντής

Παναγιώτης Ποζίδης»

ΦΩΤΟ@4ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.