Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση γονέων από τη νέα περιφερειακή αρχή για τις σχολικές μεταφορές

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
25 Φεβρουαρίου 2024 / 17:12
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Μας δόθηκε η πληροφόρηση ότι θα προβούν σε τριετή διαγωνισμό ο οποίος θα ξεκινήσει σύντομα για να υπάρξει μία πρώτη εικόνα τον Ιούνιο"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναντήθηκαν την Πέμπτη 22/2 αντιπροσωπείες Συλλόγων Γονέων και μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κεντρικής Κέρκυρας με τη νέα Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων, με αρμόδιους που είναι υπεύθυνοι για το θέμα των σχολικών μεταφορών. Στη συνάντηση ζητήθηκε ενημέρωση για τα δρομολόγια που εκκρεμούν ακόμη, αλλά και ενημέρωση για προτάσεις που θα επιλύουν το θέμα.

Επιπλέον, η νέα περιφερειακή αρχή τους ενημέρωσε για τον σχεδιασμό σχετικά τις σχολικές μεταφορές για τη νέα σχολική χρονιά. Σύμφωνα με την πληροφόρησή τους, η περιφέρεια θα προβεί σε τριετή διαγωνισμό ο οποίος θα ξεκινήσει σύντομα για να υπάρξει μία πρώτη εικόνα τον Ιούνιο. Το δελτίο τύπου του συλλόγου αναφέρει συγκεκριμένα:

«Συναντήθηκαν την Πέμπτη 22/2 αντιπροσωπείες Συλλόγων Γονέων και μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κεντρικής Κέρκυρας με τη νέα Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων, με αρμόδιους που είναι υπεύθυνοι για το θέμα των σχολικών μεταφορών. Ζητήσαμε ενημέρωση για το ποια δρομολόγια ακόμη εκκρεμούν και αν υπάρχουν προτάσεις για επίλυση του θέματος. Ενημερωθήκαμε επίσης για τον σχεδιασμό από  τη νέα Περιφερειακή αρχή σχετικά τις σχολικές μεταφορές για τη νέα σχολική χρονιά. Μας δόθηκε η πληροφόρηση ότι θα προβούν σε τριετή διαγωνισμό ο οποίος θα ξεκινήσει σύντομα για να υπάρξει μία πρώτη εικόνα τον Ιούνιο. Εκφράσαμε -από την εμπειρία μας -τις ανησυχίες μας για το γεγονός ότι πάντα θα υπάρχουν άγονα δρομολόγια. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το εκάστοτε νομικό πλαίσιο, είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες για βελτίωση και δεν μπορεί παρά να ακολουθηθεί η πεπατημένη που δεν είναι άλλη από  επαναπροκηρύξεις, που ενδεχομένως και πάλι θα βγαίνουν πολλές από αυτές άγονες, τουλάχιστον μέχρι και τον Οκτώβρη μήνα που τελειώνει η τουριστική σεζόν. Επομένως, χρειάζεται η Περιφέρεια να πιέσει την κεντρική εξουσία για αλλαγή του ασφυκτικού νομικού πλαισίου ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν, ακόμα και τρεις μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, σχολεία που δεν διαθέτουν μεταφορά!

Τέλος, παραδώσαμε και εγγράφως την θέση μας για τις σχολικές μεταφορές που δεν είναι άλλη από την αγορά λεωφορείων από την Περιφέρεια και την πρόσληψη οδηγών και συνοδών που χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς και δίχως την παρέμβαση ιδιωτών θα λύσει οριστικά το ζήτημα των μαθητικών δρομολογίων».

ΦΩTO ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.