ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Μόνο το ...«Arbeit macht frei» λείπει από την είσοδο του Νοσοκομείου Κέρκυρας!

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Μόνο το  ...«Arbeit macht frei» λείπει από την είσοδο του Νοσοκομείου Κέρκυρας!

Πυρά της δημοτικής παράταξης ΕΚΚΙΝΗΣΗ κατά της Διοίκησης, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της τοπικής οργάνωση της ΝΔ

06
Σεπτεμβρίου / 2022

Η ανακοίνωση της Εκκίνησης:

Σε μια δύσκολη περίοδο για το νησί όπου διπλασιάζει ή τριπλασιάζει τον πληθυσμό του το νοσοκομείο δουλεύει στα όρια του υποστελεχωμένο έχοντας να αντιμετωπίσει επαναλαμβανόμενες αυταρχικές συμπεριφορές από μέρους της διοίκησης που όχι μόνο δεν δίνει λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα αλλά δημιουργεί εντάσεις στο προσωπικό.

Εντέλλεσθαι, υποχρέωση σε εργασία πέραν του ωραρίου, κατάργηση ρεπό και υποχρεωτικής ανάπαυσης όπως ορίζει ο νόμος μετά από εφημερία ακόμα και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε ώρα εργασίας μπροστά στους ασθενείς.

Κλινικές που δουλεύουν με το ελάχιστο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με συνέπεια υπέρβαση νόμιμου ωραρίου και κατάργηση ρεπό και αδειών. Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που δουλεύει στα όριά του και καταστάσεις “εκτάκτου ανάγκης” αν κάποιος χρειαστεί να λείψει λόγω ασθένειας. Κλινικές που πρέπει να οδηγηθούν στη διάλυση και το προσωπικό να φτάσει σε κατάρρευση μέχρι να αποφασιστεί ότι χρειάζονται επιπλέον άτομα.

Να μη μιλήσουμε δε για τις συνθήκες διαβίωσης των ιατρών αυτών που κοιμούνται στις 24ωρες εφημερίες τους σε δωμάτια που πλημμυρίζουν με τις βροχές, χωρίς βασικές παροχές όπως τουαλέτα ή μπάνιο μέσα στο εφημερείο, αφού τους έχουν πετάξει στο γιαπί του μαιευτηρίου.
 
Φαΐ αμφιβόλου ποιότητας, όχι λόγω ανικανότητας των μαγείρων αλλά λόγω υλικών – εκεί κάνουν οικονομία-  σε μεταλλικούς δίσκους, από τον έναν στον άλλο και με πλαστικά μαχαιροπίρουνα χαρτί υγείας για χαρτοπετσέτες, και 2 κεσεδάκια για αλάτι και πιπέρι.
 
Συνθήκες που περισσότερο θυμίζουν στρατόπεδο συγκέντρωσης παρά δημόσιο νοσοκομείο που σέβεται τους εργαζομένους του.
 
Το Arbeit macht frei πρέπει να αναγράφεται στην είσοδο.
 
Θα δικαιολογούσε πλήρως την αδιαφορία τόσο της Κυβέρνησης όσο και της διοίκησης στο ότι δεν έχει γίνει προσπάθεια στελέχωσης.
 
ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΜΕ σε 3 προκηρύξεις ΜΕΣΑ στην πανδημία, γονατίζοντας τους εναπομείναντες εργαζομένους.
 
Ούτε  η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι στο απυρόβλητο.
 
Πέρα από ένα ψήφισμα το οποίο δεν της κόστισε τίποτα, δεν μπήκε καν στον κόπο ούτε να δημιουργήσει ηλεκτρονική λίστα κενών θέσεων ειδικευομένων Ιατρών πάρα τις συνεχείς οχλήσεις των σωματείων.
 
Δε σπατάλησαν ούτε χρόνο ούτε χρήμα για να μπορεί ένας ενδιαφερόμενος που θέλει να ειδικευτεί στη Κέρκυρα εάν υπάρχει κενή θέση...
 
Όσο για την περιβόητη ανακοίνωση της ΔΕΕΠ, πρέπει να δηλώσουμε ότι στηρίζουμε πλήρως την ΕΓΕΣΥΚ και τα τεκμηριωμένα στοιχεία τα οποία έχει δώσει στην δημοσιότητα.
 
Η επίκληση του νόμου για το 48ωρο από τα όργανα της ΝΔ, δείχνει ότι οι άνθρωποι αδυνατούν να κατανοήσουν τι συμβαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τελικά η μόνη τους έννοια είναι πως θα ιδιωτικοποιήσουν τις διακομιδές με ασθενοφόρα, αντί να προσλάβουν τους απαραίτητους γιατρούς.
 
Το 80% των διακομιδών αφορούν Νεογνολογικά, Γυναικολογικά και Καρδιολογικά περιστατικά.
 
Γιατί να προσλάβουμε προσωπικό όταν μπορούν να κάνουν το TAXI στα Γιάννενα οι ημέτεροι;
 
Δεν έχουν την ενσυναίσθηση του τι σημαίνει να δουλεύει ένας γιατρός 90 ώρες την βδομάδα, αντί 48 ωρών που είναι το προβλεπόμενο.
 
Δεν μπορούν να αντιληφθούν τις δυσκολίες που προκαλεί στην λειτουργία του συστήματος η πληθώρα Δ.Ε νοσηλευτών σε αντίθεση με την έλλειψη Π.Ε./Τ.Ε. νοσηλευτών. 
 
Και το κυριότερο δε μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει αξιοπρέπεια.
 
Γιατί αν μπορούσαν θα μάζευαν όση τους έχει απομείνει, θα καταλάβαιναν ότι το μοναδικό νοσοκομείο της Κέρκυρας, μόνο προς παραίτηση μπορεί να οδηγήσει το προσωπικό του και θα προσπαθούσαν να το στηρίξουν.
 
Δε θα λοιδορούσαν εργαζομένους για να καλύψουν την ανικανότητά τους και να δικαιολογήσουν την κομματική  τους ύπαρξη.
 
Για το νησί μας λοιπόν και για την στήριξη του μοναδικού του νοσοκομείου τα αιτήματα που πρέπει να προταχθούν είναι:
 
- Επαναπροκήρυξη όλων των μόνιμων άγονων θέσεων.

- Άμεση προκήρυξη θέσεων επικουρικού προσωπικού για όλες τις κλινικές που υποφέρουν.

- Εξασφάλιση παροχών και ανθρώπινων συνθηκών ενδονοσοκομειακής διαβίωσης στους ιατρούς ενεργών εφημεριών.

- Ανάρτηση ηλεκτρονικής λίστας αναμονής για ειδίκευση στο νοσοκομείο μας.

- Κίνητρα για να κάνουμε ελκυστική την Κέρκυρα σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ΠΕ/ΤΕ.