Ο Σπύρος Κροκίδης στην Ένωση Πολυτέκνων

Ο Σπύρος Κροκίδης στην Ένωση Πολυτέκνων

Επίσκεψη στα γραφεία της Ένωσης Πολυτέκνων έκανε ο πολιτευτής της ΝΔ Σπύρος Κροκίδης

Συναντήθηκε με το Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ

12
Aυγούστου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη στα γραφεία της Ένωσης Πολυτέκνων  έκανε ο πολιτευτής της ΝΔ Σπύρος Κροκίδης. Συναντήθηκε με το Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια  μετά τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση. Έγινε συζήτηση για ειδικό μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος για τους πολύτεκνους που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχτούν οι πολύτεκνες οικογένειες και ιδιαίτερα όσες δεν περιλαμβάνονται στο κοινωνικό τιμολόγιο.
Του παρέδωσαν υπόμνημα με το σύνολο των αιτημάτων τους, είτε αυτά αφορούν στην Κυβέρνηση είτε στους Δήμους και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Στην συνέχεια ο Σπύρος Κροκίδης αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ με στόχο την ανακούφιση της πολύτεκνης οικογένειας, όπως:Η ενίσχυση κάθε οικογένειας με 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.
  1. Η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  2. Η μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη από 24% στο 13%.
  3. Η διεύρυνση της χρηματοδότησης και των εισοδηματικών κριτηρίων για το voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με στόχο να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
  1. Η κατάργηση για τους πολύτεκνους του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για εξαθέσιο και άνω επιβατικό ΙΧ. αυτοκινήτων.
  2. Η πλήρης απαλλαγή ΕΝΦΙΑ που έχουν οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους (πραγματικό ή τεκμαρτό) είναι έως 12.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμους ή έως 15.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι, με 2 παιδιά). Και στην περίπτωση της πλήρους απαλλαγής η συνολική επιφάνεια κτισμάτων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 150 τ.μ.
  3.  Το δικαίωμα μετακίνησης με καταβολή κομίστρου με μερική απαλλαγή 50% επί του ισχύοντος κομίστρου, στα ΚΤΕΛ που ανήκουν στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (Π.Ο.Α.Υ.Σ.) και στα ΚΤΕΛ που ανήκουν στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών (Π.Ο.Α.Σ.), των πολυτέκνων και μελών των οικογενειών τους, με την έκδοση μειωμένου εισιτηρίου ή κάρτας μετακίνησης, στην ως άνω κατηγορία των δικαιούχων.
  4. Το ξεμπλοκάρισμα των προκηρύξεων για πρόσληψη 1.700 ατόμων ειδικών κατηγοριών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και μέλη πολύτεκνων οικογενειών.
  5.  Αναβάθμιση των θεμάτων οικογένειας και δημογραφικής πολιτικής, καθώς δημιουργήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ειδική θέση υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
Έγινε διανομή εφοδίων στις πολύτεκνες οικογένειες από το ΔΣ ενώ σημειώθηκε μεγάλη προσέλευση δικαιούχων.
Ο Σπύρος Κροκίδης δεσμεύτηκε στα μέλη του ΔΣ,  να διαβιβάσει τα αιτήματά τους στους αρμόδιους για την επίλυσή τους φορείς, κυβερνητικούς και μη.