Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σοβαρά προβλήματα στην εξέλιξη του έργου η εξαίρεση της πίστας skate

ΠΙΣΤΑ SKATEBOARD
10 Αυγούστου 2022 / 13:55

Εκδικάζεται τον Οκτώβριο στο ΣτΕ η προσφυγή των κατοίκων. Απερρίφθη η προσφυγή τους από την Αποκεντρωμένη αναφορικά με την προμήθεια του εξοπλισμού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα συρτάρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Κ. Κέρκυρας βρίσκεται η έγγραφη απάντηση της Διαχειριστική Αρχής αναφορικά με τη δυνατότητα εξαίρεσης ή μη της πίστας skateboard από το έργο της ανάπλασης του Άλσους της Γαρίτσας – Ανεμόμυλου.

Αναφορά για το θέμα και όχι πλήρης ενημέρωση (επίκειται σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου) έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, ύστερα από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Εκκίνησης Μάριου Μαγιολαδίτη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Όσον αφορά το ζήτημα της εξαίρεσης, ο κ. Καλόγερος περιορίστηκε να πει ότι η απάντηση της Διαχειριστικής Αρχής κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Δήμου, εστάλη πριν δυο ημέρες στην Τεχνική Υπηρεσία και ότι βάσει αυτής, το θέμα είναι δύσκολο και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξέλιξη του έργου. «Περιγράφει αυτά που λέμε και εμείς. Ότι είναι πολύ δύσκολο και είναι ένα θέμα που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξέλιξη του έργου. Θα γίνει ενημέρωση στο Δημοτικό συμβούλιο στην τακτική συνεδρίαση», ανέφερε ο ίδιος.
 
Παράλληλα, απαντώντας στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης του κ. Μαγιολαδίτη αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών στο Άλσος, ο κ. Καλόγερος επισήμανε ότι έχει προχωρήσει η  προμήθεια για τις στήλες ηλεκτροφωτισμού, τις δυο παιδικές χαρές, τα παγκάκια και όλα τα υλικά, τα οποία είναι προαπαιτούμενα, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του Άλσους.

«Ο εργολάβος έχει προχωρήσει στην παραγγελία όλων των υλικών που αφορά τις δυο τουαλέτες, τα πεζοδρόμια, τα κράσπεδα και τις πλακοστρώσεις και ταυτόχρονα έχει πάρει γραπτή οδηγία, έτσι ώστε να προχωρήσει και στο τμήμα του Ανεμόμυλου. Ο εργολάβος θεωρεί ότι θα είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Εμείς αυτό που έχουμε υποχρέωση ως Τεχνική Υπηρεσία είναι να παρακολουθούμε το χρονοδιάγραμμμα που θέτει και από εκεί και πέρα αν δούμε ότι αποκλίνει εφαρμόζουμε ρητά το νόμο και του κάνουμε τα προβλεπόμενα.

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει κίνηση στο έργο, αλλά αυτή είναι μια εικόνα που εμείς βλέπουμε και αισθανόμαστε. Από την πλευρά όμως των εργολάβων που διαχειρίζονται τέτοια έργα, θέτουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και αντιμετωπίζουν το εργοτάξιο με βάση το δικό τους χρονοδιάγραμμα. Άρα εμείς εφόσον αυτός έχει καταθέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ακολουθούμε αυτό. Αν δούμε ότι θα αποκλίνει τότε έχουμε τις αντίστοιχες εντολές εγγράφως για να μην μπορέσει να ξεφύγει από το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που καταθέτει επίσημα στην υπηρεσία μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.
 
Απερρίφθη η προσφυγή των κατοίκων
 
Στο μεταξύ απερρίφθη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (απόφαση με ημερομηνία 08-08-2022), η προσφυγή που κατέθεσε στις 30 Ιουνίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας κατά της υπ’ αριθ. 25-2/14-06-2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ως απαράδεκτη.

Η προσφυγή αφορούσε την έγκριση των πρακτικών των προσωρινών αναδόχων για την προμήθεια του εξοπλισμού για την ανάπλαση του Άλσους, στην οποία συμπεριλαμβανόταν κι αυτός για την πίστα skateboard.

Ωστόσο σύμφωνα με τους κατοίκους θα έπρεπε να εξαιρεθεί, βάσει της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο παρέχει εξουσιοδότηση στη Δήμαρχο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων και στους εκπροσώπους των Συλλογικοτήτων της περιοχής Άλσους Γαρίτσας, να αποταθούν στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και να αιτηθούν την ακύρωση κατασκευής του γηπέδου skateboard. Παράλληλα, να ανασταλεί κάθε πρόοδος εκτέλεσης του έργου που αφορά στο γήπεδο skateboard.

Για το επίμαχο θέμα πάντως ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας έχει προσφύγει και στο ΣτΕ (από τον περασμένο Μάρτιο) με την υπόθεση να εκδικάζεται τον Οκτώβριο.
 
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ