Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Φουλάρει» και ο Αύγουστος από τουρίστες

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
10 Αυγούστου 2022 / 12:52

773 πτήσεις εξωτερικού μόνο το α΄ 10ημερο του Αυγούστου. Με γεμάτο το νησί από κόσμο θα εορτάσει η Κέρκυρα το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος της 11ης Αυγούστου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην κορύφωσή της βρίσκεται η τουριστική κίνηση στην Κέρκυρα θυμίζοντας εποχές προ covid. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα είναι γεμάτα από ξένους επισκέπτες, ενώ εμφανής είναι πλέον και η παρουσία των Ελλήνων αδειούχων ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.
 
Με γεμάτο το νησί από κόσμο θα εορτάσει η Κέρκυρα το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος της 11ης Αυγούστου. Η κινητικότητα στο νησί είναι ιδιαίτερα έντονη, όπως αποτυπώνεται και από τα στοιχεία του αεροδρομίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου προσγειώθηκαν 773 πτήσεις εξωτερικού (227 από Βρετανία, 119 από Γερμανία, 105 από Ιταλία) με τις πληρότητες να κινούνται στο 85%-95% και έναν Αύγουστο να προδιαγράφεται ότι θα κλείσει καλύτερα από εκείνον του 2019.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρη Ρούσσο ήδη οι πρώτοι δυο μήνες του καλοκαιριού ξεπέρασαν κατά πολύ εκείνους του 2019 στις αφίξεις, με τον Ιούλιο μάλιστα  να «σπάει» τα ρεκόρ όλων των εποχών.
 
Ειδικότερα τον Ιούνιο είχαμε 1.827 πτήσεις από το εξωτερικό, τον Ιούλιο 2.360, ενώ οι 773 μόνο μέσα στο α’ δεκαήμερο του Αυγούστου προμηνύουν ότι θα ξεπεράσουν τις 2.200 του 2019. Μόνο για αύριο πάντως είναι προγραμματισμένες να έρθουν 76 διεθνείς πτήσεις.
 
Πτήσεις εσωτερικού

Παράλληλα γεμάτες είναι και οι πτήσεις του εσωτερικού και στις δυο εταιρείες της γραμμής. Στο δρομολόγιο Αθήνα – Κέρκυρα αν θέλει κανείς να ταξιδέψει για παράδειγμα σήμερα, εισιτήριο μπορεί να βρει μόνο στη business στη μια εταιρεία, με το κόστος ωστόσο να ανέρχεται στα 217 ευρώ το άτομο.
 
Στο λιμάνι
 
Αλλαγές με αύξηση των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών παρατηρούνται και στα λιμάνια της Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας από τις 9 Αυγούστου μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, από τις 9.30 π.μ. – 4 μ.μ υπάρχουν δρομολόγια ανά μισή ώρα διευκολύνοντας του ταξιδιώτες.
 
100% πληρότητες
 
Οι πληρότητες τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα καταλύματα της Κέρκυρας ανέρχονται στο 100% και δύσκολα μπορεί κανείς να βρει δωμάτιο την τελευταία στιγμή, αν δεν υπάρξει κάποια ακύρωση. «Πάντα έχουμε αυξημένη κίνηση τον Αύγουστο. Ελπίζουμε η σεζόν να παραταθεί μέχρι και τον Οκτώβριο. Έχουμε κρατήσεις και για τους επόμενους δυο μήνες. Τα ποσοστά των κρατήσεων ωστόσο διαφέρουν ανά περιοχή», αναφέρει στην «Ε» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων Περικλής Κατσαρός, διευκρινίζοντας ότι μπορεί ναι μεν ο κλάδος να είναι ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση αλλά στο τέλος της σεζόν θα αποτυπωθεί ο πραγματικός τζίρος των επιχειρήσεων εφόσον εκκαθαριστούν τα έξοδα που είναι υπέρογκα μετά το κύμα των αυξήσεων σε σειρά αγαθών.
 



Εμφανώς ευχαριστημένοι από την εξέλιξη της φετινής σεζόν είναι και οι ξενοδόχοι. «Η Κέρκυρα έχει πάρα πολύ κίνηση. Όλα τα καταλύματα είναι γεμάτα. Ως συνήθως αυτή την εποχή έρχονται και οι Έλληνες», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Σπύρος Ρόκκας.
 
Όπως είπε σε ικανοποιητικά επίπεδα κινούνται οι κρατήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο, ενώ πιο χαμηλά βρίσκεται ο Οκτώβριος. Εκτίμησε ωστόσο ότι αυτό θα αλλάξει και ότι η καλή πορεία της τουριστικής περιόδου θα αποτυπωθεί και στους επόμενους δυο μήνες.
 
Ο ίδιος πάντως συνιστά στους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς έχουν παρατηρηθεί διπλοκρατήσεις Τέτοιου είδους περιστατικά έχουν παρατηρηθεί τόσο στην πόλη της Κέρκυρας όσο και στα Μωραΐτικα.
 
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ