Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πτώση στην τιμή της αμόλυβδης και στην Κέρκυρα

ΒΕΝΖΙΝΗ
08 Αυγούστου 2022 / 14:50

Οι τιμές παραμένουν για την ώρα άνω των 2 ευρώ, ωστόσο παρουσιάζουν διαφορά έως και 0,40 λεπτά φθηνότερα από το προηγούμενο διάστημα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στην τιμή της βενζίνης στα πρατήρια της Κέρκυρας, δίνοντας μια μικρή «ανάσα» στα νοικοκυριά που έχουν «χτυπηθεί» από την ακρίβεια.
 
Το πρωτόγνωρο ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων που σημειώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα αρχίζει επιτέλους να παίρνει αντίθετη πορεία, προς όφελος των καταναλωτών, που μπορούν πλέον να βρίσκουν πιο οικονομική βενζίνη.

Αν και στα πρατήρια της Κέρκυρας οι τιμές παραμένουν για την ώρα άνω των 2 ευρώ, ωστόσο παρουσιάζουν διαφορά έως και 0,40 λεπτά φθηνότερα από το προηγούμενο διάστημα.

Μάλιστα όπως τονίζει  στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρατηριούχων Κέρκυρας, Αντώνης Σάκκος αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα οι τιμές να διαμορφωθούν στα περσινά επίπεδα και η αμόλυβδη να διατίθεται στο 1,65 – 1,70 ευρώ το λίτρο.
 
«Βλέπουμε κάθοδο των τιμών, καθώς η αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου έχει μειώσει τις τιμές πώλησης από τα διυλιστήρια», ανέφερε ο κ.Σάκκος.
 
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου  Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου η τιμή της αμόλυβδης στην Κέρκυρα διαμορφώνεται στα 2,085-  2,17 ευρώ το λίτρο.
 
Όπως εκτίμησε μάλιστα ο κ. Σάκκος το επόμενο διάστημα οι τιμές μπορεί να πέσουν κάτω από τα δυο ευρώ. Ήδη πάντως όλο και περισσότερα πρατήρια  σε Αθήνα, αλλά και στην Θεσσαλονίκη, πωλούν την αμόλυβδη κάτω από το ψυχολογικό όριο των  δύο ευρώ, καθώς οι νέες παραλαβές τους είναι με χαμηλότερες τιμές.
 
Σημειώνεται ότι στα μέσα Ιουνίου η τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια της Κέρκυρας είχε πιάσει «ταβάνι» και πωλούνταν κοντά στα 2,5 ευρώ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης ξεπερνούσε τα 2,15 ευρώ και η αμόλυβδη των 100 οκτανίων διατίθονταν προς 2,60 ευρώ το λίτρο.
 
Μουδιασμένοι

Παρά πάντως την αποκλιμάκωση των τιμών οι καταναλωτές, σύμφωνα με τον κ.Σάκκο,  εξακολουθούν να παραμένουν μουδιασμένοι και φειδωλοί στο γέμισμα των ρεζερβουάρ, καθώς περιορίζονται στις αναγκαίες μετακινήσεις. «Έχουν κρατήσει τις συνήθειες τους και είναι επιφυλακτικοί. Το ίδιο συμβαίνει και με τους τουρίστες», διευκρίνισε ο ίδιος.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ