Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγχαρητήρια στο Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας
01 Ιουλίου 2022 / 10:24

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνική ένταξη και στην υποστήριξη ανθρώπων με παραβατικό παρελθόν

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρου Αγγελόπουλου με τον Διευθυντή του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας (ΣΔΕ Φυλακών Κέρκυρας) Κυριάκου Κωλέση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειακός Δ/ντής εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στον Δ/ντή του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας (ΣΔΕ Φυλακών Κέρκυρας), στους/στις εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, στους κρατούμενους, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και στους φύλακες της εξωτερικής φρουράς, για το ότι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022, για πρώτη φορά, απόφοιτος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας συμμετείχε σε ειδικό εξεταστικό κέντρο στο σωφρονιστικό κατάστημα Κέρκυρας.

Επιπροσθέτως ο κ. Αγγελόπουλος τους συνεχάρη για τη διοργάνωση της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στο Παλαιό Φρούριο με τίτλο: «Λίγες Μείνανε...».

Η σχετική ανακοίνωση του Περιφερειακού Διευθυντή αναφέρει: «Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνική ένταξη και στην υποστήριξη ανθρώπων με παραβατικό παρελθόν. Προσφέρει στους μαθητές - κρατούμενους τη δυνατότητα να οραματιστούν την καλύτερη εκδοχή της ζωής τους μέσω διαφορετικών προοπτικών και επιλογών.

Πέρα από τον τυπικό ρόλο του, που στόχο έχει την ενδυνάμωση των κρατουμένων σε επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων, το Σ.Δ.Ε. Φυλακών καταφέρνει με τις δράσεις του να επανασυνδέσει επιτυχώς τα μέλη του με την κοινωνία, ώστε να συνεχιστεί η πορεία τους με όλα τα θετικά επακόλουθα τόσο για το σωφρονιστικό κατάστημα, όσο και για την κοινωνία της Κέρκυρας».