Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Παγκόσμιο η Σπυριδούλα Καρύδη

ΣΤΙΒΟΣ
29 Ιουνίου 2022 / 16:29
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΟΡΕΓΚΟΝ. Από 15 ως 25 Ιουλίου θα διεξαχθεί στο Όρεγκον των ΗΠΑ το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Μια γιορτή πραγματικά με τους κορυφαίους αθλητές-τριες του κόσμου, θα την παρομοίαζαν κάποιοι σαν Ολυμπιάδα.

ΟΡΕΓΚΟΝ. Από 15 ως 25 Ιουλίου θα διεξαχθεί στο Όρεγκον των ΗΠΑ το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Μια γιορτή πραγματικά με τους κορυφαίους αθλητές-τριες του κόσμου, θα την παρομοίαζαν κάποιοι σαν Ολυμπιάδα.

Η Κέρκυρα θα εκπροσωπηθεί από την Σπυριδούλα Καρύδη η οποία έστω και τελευταία στιγμή θα είναι στην Ελληνική αποστολή για τους αγώνες.

Η Κερκυραία αθλήτρια, Χρυσή στο Πανευρωπαϊκό  Κ20, έκανε μεγάλη προσπάθεια με τον Παύλο Σκορδίλη αρχικά, που την έφτασε πολύ ψηλά και ξεπέρασε στο τριπλούν τα 14 μέτρα, ενώ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ και στο μήκος 6,72, προσπάθησε πάρα πολύ πέρσι να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά δεν μπόρεσε. Με τον Γ. Πομάσκι προπονητή, έμεινε εκτός για 13 εκατοστά, είχε φτάσει στα 14,19μ. χρειαζόταν 14,32μ.

Φέτος ως τώρα δεν έχει ξεπεράσει τα 14 μ. φαίνεται ότι είτε δεν βρέθηκε στη μέρα της, είτε η έλλειψη κινήτρου για κάποιο μεγάλο αγώνα, είτε η συντήρηση μετά την περσινή πίεση, την κράτησαν σε χαμηλότερες «πτήσεις».  

Παρ΄ όλα αυτά και ενώ ήταν στο Νο33 για συμμετοχή, με βάση τους κανονισμούς (τριών ελέγχων ντόπινγκ εκτός αγώνων), άρνηση πρόσκλησης για κάποιες αθλήτριες η Σπυριδούλα βρέθηκε στο Νο 28, ήταν η πρώτη επιλαχούσα και θα είναι στην Ελληνική αποστολή, κάτι που φαντάζει εξαιρετικό για την νεαρή αθλήτρια.

Βέβαια οι πιθανότητες για διάκριση είναι ελάχιστες, πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της για να μπει στη 12αδα, αλλά είναι μαχήτρια, είναι αθλήτρια που συνήθως πάει καλά σε δύσκολους αγώνες και δεν είναι απίθανο με ένα άλμα πάνω από το ρεκόρ της να βρεθεί στις καλύτερες του κόσμου για εφέτος. 

Για την Σπυριδούλα Καρύδη αυτή είναι η πρώτη της συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού λόγω covid δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στο Κ-20 όπου ήταν έτοιμη από τον Π. Σκορδίλη ακόμη και για μετάλλιο. Καλή επιτυχία από όλη την Κέρκυρα και όλη την Ελλάδα στη νεαρή αθλήτρια.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια