Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικαίωση για την Παναγιώτα Δόση των ρεκόρ

ΣΤΙΒΟΣ
10 Ιανουαρίου 2024 / 15:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Σε μια ψηφοφορία που συμμετείχαν περίπου 35.000 μοναδικοί χρήστες, αναδείχθηκε κορυφαία Ελληνίδα στην κατηγορία Κ-23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Παναγιώτα Δόση μεγάλωσε στην Κέρκυρα και ανδρώθηκε αθλητικά, στο άλμα εις ύψος, στον ΑΟ Κέρκυρα 2015 έχοντας προπονητή τον πατέρα της. Ήταν η αθλήτρια που σε μικρή ηλικία είχε κερδίσει στη Ν. Αμερική στο Παγκόσμιο μαθητικό πρωτάθλημα και έδειχνε ότι μπορεί να γίνει η κορυφαία στη χώρα, αλλά κάποιοι μικροτραυματισμοί, αλλά και οι σπουδές της, την άφησαν πίσω και ως το 2022, έχοντας ατομικό ρεκόρ 1,87μ. και έδειχνε μια στασιμότητα.

Όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν, αφού επανήλθε το 2023, όπως είχε δηλώσει θα αφοσιωνόταν στην προπόνηση, απαλλαγμένη από τα διαβάσματα και το έκανε πράξη, το κυριότερο, το σπουδαιότερο δε είναι πως οι κόποι της απέδωσαν καρπούς, κατέρριψε μέσα στο 2023 τρεις φορές το ατομικό της ρεκόρ, το έφτασε στο 1,91μ. ήταν εξαιρετική στους αγώνες που πήρε μέρος, με αποκορύφωμα την 2η θέση και το Αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-23 που πήρε μέρος.

Η Παναγιώτα φεύγοντας για σπουδές, άλλαξε και ομάδα πήγε στον ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, με τα χρώματα του οποίου βγήκε δυο φορές Πανελληνιονίκης γυναικών, ενώ σίγουρα το μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας της, ως την επομένη.

Σε μια ψηφοφορία που κέντρισε το ενδιαφέρον των πολλών φίλων του στίβου στην Ελλάδα, συμμετείχαν περίπου 35.000 μοναδικοί χρήστες, η Παναγιώτα, απόλυτα δίκαια αναδείχθηκε κορυφαία Ελληνίδα στην κατηγορία Κ-23 μια διάκριση που την έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια, τόσο η Κ. Ρωμαίου (2η στο Παγκόσμιο) και η Σπ. Καρύδη (1η στο Πανευρωπαϊκό).

Να σημειώσουμε ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανοιχτού και πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο μεγάλος νικητής στους Άνδρες, ενώ στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 35χλ. βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Επίσης τον τίτλο στους Άνδρες Κ23 κατέκτησε η ομάδα 4Χ100 μ. που κατάλαβε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Έσπο κάνοντας δύο φορές πανελληνίου ρεκόρ. Στους Άνδρες Κ20 κορυφαίος ο φιναλίστ στο μήκος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χρήστος Χήτας και στις Γυναίκες Κ20 η «χάλκινη» στα 3.000 μ. στιπλ Βασιλική Καλλιμογιάννη.

Στην κατηγορία Κ18 πρώτοι ήταν, ο άλτης του επί κοντώ και τρίτος στις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας, Παύλο Κριαρά και η Μαρία Ραφαηλίδου, που στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε μετάλλια σε σφαιροβολία και δισκοβολία. Οι νικητές ανά κατηγορία θα βραβευθούν στη γιορτή βράβευσης των κορυφαίων της χρονιάς.

 

Η Παναγιώτα Δόση στην απονομή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Έσπο ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια