Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στους Βαλκανικούς ανδρών/γυναικών η Παναγιώτα Δόση

ΣΤΙΒΟΣ
06 Φεβρουαρίου 2024 / 15:23
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν οι Βαλκανικοί αγώνες κλειστού στίβου κ20 όπου πήρε μέρος η Κερκυραία Μελίνα Ζάραγκα (από φέτος εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό, αφού έφυγε από τον Κερκυραϊκό).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν οι Βαλκανικοί αγώνες κλειστού στίβου κ20 όπου πήρε μέρος η Κερκυραία Μελίνα Ζάραγκα (από φέτος εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό, αφού έφυγε από τον Κερκυραϊκό). Η 17χρονη Μελίνα «ακυρώθηκε» στο άλμα τριπλούν που πήρε μέρος, βέβαια είναι αρχή της χρονιάς και ο αγώνας αυτός ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας της, που όλοι γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες γίνεται.

Το ερχόμενο Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει το Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου ανδρών/γυναικών αυτή τη φορά και η Κέρκυρα θα έχει εκπρόσωπο, την Παναγιώτα Δόση, που ανδρώθηκε στον ΑΟ Κέρκυρα 2015 με προπονητή τον πατέρα της, αλλά πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η Κερκυραία άλτρια του ύψους είναι σε καλή κατάσταση, πρόσφατα πέρασε το 1,87μ. και με δεδομένο ότι έχει τελειώσει τις σπουδές της και έχει αφοσιωθεί στην προπόνηση, περιμένουμε να ξεπεράσει τον εαυτό της, να κάνει ατομικό ρεκόρ και κυρίως να μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρο κάθε αθλητή να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν φέτος στο Παρίσι.

Η 23χρονη Παναγιώτα είναι ως γνωστόν Παγκόσμια πρωταθλήτρια στου μαθητικούς αγώνες του 2018 (Μαρακές), πέρσι ήταν 2η στο Έσπο της Φινλανδίας στο Πανευρωπαϊκό Κ23 με 1,89μ., ενώ είναι δυο φορές Πανελληνιονίκης γυναικών στον ανοικτό στίβο, ο αγώνας δε στην Κωνσταντινούπολη είναι κομμάτι της προετοιμασίας της. Πηγαίνει μαζί με 25 ακόμη αθλητές και αθλήτριες, κάποιους κορυφαίους στη χώρα, αλλά λόγω Ολυμπιακής χρονιάς μετράει για αυτούς η σωστή προετοιμασία και η συμμετοχή στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Να σημειώσουμε ότι πέρσι (2023) στους Βαλκανικούς ανοικτού στίβου τον Ιούλιο στο Kraljevo της Σερβίας η Π. Δόση είχε κάνει το ατομικό της ρεκόρ που έχει ως σήμερα, πέρασε τα 1,91μ.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια