Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρήθηκαν στο Μαράσλειο για την πίστα skateboard

Πίστα
14 Ιουνίου 2022 / 16:17

Η παρέμβαση έγινε με αφορμή την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την ανάθεση δημόσιας σύμβασης προμήθειας εξοπλισμού ανάπλασης για το Άλσος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Μαράσλειο προχώρησαν χθες το μεσημέρι μέλη του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας, οι οποίοι αντιτίθενται στην κατασκευή της πίστας skateboard.

Η διαμαρτυρία των κατοίκων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, όπου συζητείτο ως πρώτο θέμα, η έγκριση του 2ου και 3ου Πρακτικού προσωρινών αναδόχων για την ανάθεση δημόσιας σύμβασης προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση του Άλσους Γαρίτσας-Ανεμόμυλου» προϋπολογισμού 738.012,04 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).



Αντιπροσωπεία των κατοίκων μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αλέκο Βέργη κατέθεσαν την αντίρρησή τους στον σχεδιασμό που αφορά την πίστα του skateboard υπενθυμίζοντας στα μέλη της Επιτροπής, μεταξύ αυτών η Δήμαρχος Μ.Υδραίου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ν.Καλόγερος, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λήφθηκε στις 2 Μαρτίου αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο. Ο κ. Βέργης ζήτησε η παρέμβαση να γραφεί στα πρακτικά και αμέσως μετά τα μέλη αποχώρησαν και η Επιτροπή ξεκίνησε τη συνεδρίασή της.

«Υπενθυμίσαμε στην Οικονομική Επιτροπή ότι υπάρχει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία όριζε ότι η κ.Υδραίου, ο κ.Καλόγερος και εκπρόσωπος του Συλλόγου να μεταβούν στην Διαχειριστική Αρχή της ΠΙΝ και να ζητήσουν την απένταξη του γηπέδου skate από την όλη μελέτη. Επίσης η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όριζε η δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε καμία απολύτως ενέργεια σε ό,τι αφορά την κατασκευή του γηπέδου skate.

Σήμερα λοιπόν η Επιτροπή αυτή που έχει συσταθεί και συζητάει μέσα είναι μόνο και μόνο για τη φάση του εξοπλισμού, μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η πίστα skate, το σκυρόδεμα που θα πέσει και οι ράμπες που θα γίνουν».

Όπως τόνισε ο κ.Βέργης, ο Σύλλογος αναμένει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί η προμήθεια υλικών για την κατασκευή της πίστας, ο Σύλλογος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Η Διαχειριστική

Σύμφωνα πάντως με την Διαχειριστική Υπηρεσία Ιονίων Νήσων έχει κατατεθεί μόνο σχετικό ερώτημα από πλευράς Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για το κατά πόσο είναι εφικτή η απένταξη του συγκεκριμένου έργου από την συνολική ανάπλαση του Άλσους.

Πηγές πάντως αναφέρουν στην "Ε" ότι δύσκολα μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, λόγω δημοσιονομικών αναπροσαρμογών που θα προκύψουν, με σημαντικές συνέπειες τόσο για το ίδιο το έργο όσο και για την εξέλιξη της χρηματοδότησης, καθώς πρόκειται για έργο που έχει ενταχθεί σε ΕΣΠΑ.

Η απάντηση ωστόσο της Υπηρεσίας δεν έχει δοθεί ακόμη, ωστόσο θεωρείται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα απαιτείται η λήψη πολιτικής απόφασης, προκειμένου το τοπίο να ξεκαθαρίσει.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ