Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα των διοικητικών υπαλλήλων του Ιονίου στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Ανουντσιάτα

αντιπολεμικό συλλαλητήριο
03 Μαρτίου 2022 / 14:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Ιονίου Πανεπιστημίου καλεί στο αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο

που έχουν προκηρύξει τα σωματεία δασκάλων και καθηγητών Κέρκυρας (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ) σήμερα, Πέμπτη 3/3 και ώρα 19.30.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρουν

Καταγγέλλουμε το νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, που οξύνει τους ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσίας και οδηγεί τον ουκρανικό, αλλά και τον ρωσικό λαό να γίνουν κρέας στα κανόνια του πολέμου. Ενός πολέμου που δεν αφορά μόνο δυο χώρες, αλλά επηρεάζει όλους τους λαούς της Ευρώπης.
 
Η χώρα μας δεν είναι ουδέτερη σε αυτόν τον πόλεμο, λόγω της νατοϊκής της δέσμευσης και των αποφάσεων της κυβέρνησης (για αποστολή στρατιωτικού υλικού κτλ).
 
Αν ένα πράγμα κατανοούμε όλοι, είναι η απειλή, η καταστροφή που φέρνει ο πόλεμος. Για το λόγο αυτό, πρέπει σε όλη τη χώρα, να ακουστεί φωνή καταδίκης για τον νέο πόλεμο, για το νέο μακελειό, να βγούμε στους δρόμους και να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που δοκιμάζονται.
 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στο αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που έχουν προκηρύξει τα σωματεία δασκάλων και καθηγητών Κέρκυρας (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ) σήμερα, Πέμπτη 3/3 και ώρα 19.30.
 
Σας καλούμε όλους/όλες να είμαστε εκεί. Όπως στο δρόμο ήμασταν για την Γιουγκοσλαβία. Όπως στο δρόμο ήμασταν για το Ιράκ. Έτσι και για την Ουκρανία.
 
Το Δ.Σ.»