Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 26 Φεβρουαρίου ενάντια στη φτώχεια και στην ακρίβεια (video)

Σταμάτης Πελάης
10 Φεβρουαρίου 2022 / 13:37

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του ΓΝΚ που τους επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές για φθορά κυστεοσκόπιου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. έξω από την πρώην νομαρχία καλεί το ΕΚΚ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχουν αποφασίσει Σωματεία, Συνδικάτα και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς ενάντια στη φτώχεια, στην συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων και στην πολιτική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Σταμάτης Πελάης, κεντρικά αιτήματα της κινητοποίησης αποτελούν οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους, επιστροφή του 13ου και 14ουμισθού, επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, παράταση του επιδόματος ανεργίας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά νοικοκυριά και του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση φόρων στα καύσιμα και γενικά στην ενέργεια, γενναία μείωση των δημοτικών τελών στα φτωχά νοικοκυριά, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών νοικοκυριών, κρατική χρηματόδοτηση του ΕΣΥ κ.α.

«Κανένα λαϊκό σπίτι να μην μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην πρόνοια, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας», ανέφερε ο κ. Πελάης.

Αναφορικά με τους εποχιακά εργαζόμενους που στην Κέρκυρα αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των απασχολούμενων, ζήτησε να λάβουν το επίδομα ανεργίας όσοι δεν επιδοτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ τα τελευταία δυο χρόνια ως συνέπεια της πανδημίας, καθώς λόγω των συνθηκών δεν μπορούσαν να "πιάσουν" τους όρους και τις προϋποθέσεις για την λήψη του.

Συμπαράσταση

Παράλληλα ο κ.Πελάης εξέφρασε την συμπαράσταση του ΕΚΚ στους εργαζομένους του Νοσοκομείου Κέρκυρας που τους επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές για φθορά κυστεοσκόπιου από την διοίκηση του ιδρύματος. «Είναι φαινόμενα απαράδεκτα, τα καταγγέλλουμε και τα καταδικάζουμε και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου, όποτε μας το ζητήσουν και με όλες τις δυνάμεις να στηρίξουμε και να συμπαρασταθούμε στον αγώνα που δίνουν», διευκρίνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην Αττική οδό τον περασμένο μήνα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, ο κ.Πελάης στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός υπάρχει μόνο για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και των μονοπωλιακών ομίλων και όχι για τις ανάγκες του λαού κάτι το οποίο είναι τεράστιο σκάνδαλο, όπως είπε.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ