Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο Κ.Υ Λευκίμμης από τη ΛΑΣΥ Ν.Κέρκυρας

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
27 Nov 2023 / 15:14
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ζητούν την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας δομής με ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. Νέα  παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης προγραμματίζει την Τετάρτη (29/11), η δημοτική παράταξη ΛΑΣΥ Νότιας Κέρκυρας ζητώντας την συνολική αναβάθμισή του σε υποδομές, στελέχωση και εξοπλισμό για την καλύτερη παροχή φροντίδας υγείας των κατοίκων της περιοχής.

Η κινητοποίηση θα λάβει χώρα στις 10 το πρωί, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας  που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) στις 29 και 30 Νοεμβρίου ζητώντας μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, με έμφαση στις προσλήψεις προσωπικού και τη χρηματοδότηση. 

«Δεν έχουμε άλλο δρόμο, δεν μας μένει άλλη επιλογή, παρά ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει. Συμμετέχουμε στην 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση για την υγεία και βγαίνουμε στο δρόμο για τον τόπο μας, την υγεία μας  και τη ζωή μας. Η πρωτοβάθμια υγεία και πρόληψη είναι ανύπαρκτη στην περιοχή μας. Το Κ. Υ καταρρέει κτιριακά και διαλύεται οργανικά, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή», τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου, ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη ΛΑΣΥ Ν. Κέρκυρας Τάσος Καποδίστριας.

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυο εβδομάδες περίπου, σφραγίστηκε η κύρια είσοδος του Κ. Υ. Λευμκίμμης, λόγω της επικινδυνότητας τους στεγάστρου. Το συμβάν αυτό ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα του κτιρίου, το οποίο αν και έχει συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό για την ριζική ανακαίνιση και αναβάθμισή του, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ωστόσο ο διαγωνισμός ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ. 

Παράλληλα, ο κ. Καποδίστριας στηλίτευσε το γεγονός ότι ακόμη και για απλές εξετάσεις πρέπει κάποιος να βγει εκτός νησιού, ενώ οι διακομιδές των ασθενών και των τραυματιών εξακολουθούν να γίνονται σε καρότσες αγροτικών φορτηγών.

 

Υγειονομική βόμβα τα σκουπίδια

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με την αποκομιδή στο Δήμο Ν. Κέρκυρας, με αποτέλεσμα τόνοι σκουπιδιών να βρίσκονται συσσωρευμένοι στους δρόμους. «Δεν πρόλαβαν να σβήσουν τα φώτα της τουριστικής ανάπτυξης και των εκλογών και η Ν. Κέρκυρα είναι μόνη και αντιμέτωπη με τη ζοφερή πραγματικότητα που της έχουν επιβάλλει. Η Περιφέρεια, ο Δήμος και οι εργολάβοι παίζουν με τα εκατομμύρια και πνίγουν το λαό στα σκουπίδια. Η κυβέρνηση, οι υπουργοί και οι βουλευτές μας εξαγγέλλουν κάθε τρεις και λίγο, έργα που δεν ξεκινούν ποτέ. Η Ν. Κέρκυρα με ευθύνη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα από τα σκουπίδια», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.