Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Σε κίνδυνο αναστολής λειτουργίας το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας

Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων
26 Οκτωβρίου 2023 / 12:28

Αυτή τη στιγμή η σχολή υπολειτουργεί με έναν αποσπασμένο μόνιμο διοικητικό υπάλληλο και έναν μόνιμο καθηγητή

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ). Αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού Κέρκυρας, πραγματοποίησε χθες το πρωί επίσκεψη στη Σχολή Τουρισμού στα Γουβιά.

Η αντιπροσωπεία συζήτησε με τους σπουδαστές με θέμα την τεράστια υποστελέχωση της Σχολής, τόσο σε διοικητικό όσο και σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η οποία το φέρνει αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της αναστολής λειτουργίας, σε ένα καθεστώς που συνεχίζει να υφίσταται για πάνω από δέκα χρόνια.

Φέτος η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μόνιμος διευθυντής, ώστε να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή η σχολή υπολειτουργεί με έναν αποσπασμένο μόνιμο διοικητικό υπάλληλο και έναν μόνιμο καθηγητή.

Οι σπουδαστές καλούνται από την πρώτη κιόλας ημέρα φοίτησης να πληρώσουν τις στολές, τα συγγράμματα, τη μετακίνηση λόγω της μη χορήγησης σπουδαστικού πάσο και τη διαμονή τους όσοι προέρχονται από άλλες πόλεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, παρόλο που το προηγούμενο διάστημα διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ΙΕΚ, το οδηγούν στο σημερινό αδιέξοδο.

Φαίνεται ότι για άλλη μια φορά ότι τα μεγάλα λόγια δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουν σπουδαστές, καθηγητές και εργαζόμενοι στο δημόσιο ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας.

Στηρίζουμε τους σπουδαστές και τα δίκαια αιτήματα τους, και απαιτούμε από το Υπουργείου Τουρισμού να προχωρήσει άμεσα στα ακόλουθα:

- Άμεσο διορισμό διευθυντή στο ΙΕΚ.

- Πρόσληψη μόνιμου διοικητικού, εκπαιδευτικού προσωπικού, που να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας, με πλήρη κάλυψη των οργανικών θέσεων του ΙΕΚ και της σχολής μετεκπαίδευσης.

- Εξασφάλιση του εξοπλισμού, των αναλωσίμων, των συγγραμμάτων, του σπουδαστικού πάσο και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη δωρεάν μόρφωση των σπουδαστών και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΙΕΚ.

- Δωρεάν στέγαση των σπουδαστών που προέρχονται από άλλες πόλεις.

- Πραγματοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών για ανέγερση εκπαιδευτηρίου της σχολής στο ακίνητό της στον ΣΚΕΡΟ, για την οριστική επίλυση του στεγαστικού ζητήματος, και τη λειτουργία δωρεάν οικοτροφείου για τους σπουδαστές που προέρχονται από άλλες περιοχές και αυτή τη στιγμή επιβαρύνονται με δυσβάσταχτο κόστος.

ΦΩΤΟ@ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ