Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πελάης: «Τα σοβαρά θέματα να περνούν από το συμβούλιο, όχι τη Δημοτική Επιτροπή»

Σταμάτης Πελάης
02 Φεβρουαρίου 2024 / 13:33
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Εκφράζει την αντίθεσή του στον τρόπο λειτουργίας του νεοσύστατου οργάνου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολιτική παρέμβαση κάνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νότιας Κέρκυρας Σταμάτης Πελάης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στον τρόπο λειτουργίας του νεοσύστατου οργάνου της Δημοτικής Επιτροπής, που έκανε την Πεμπτη την πρώτη συνεδρίαση.

Ο Σταμάτης Πελάης δήλωσε ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκαν σοβαρά ζητήματα, τα οποία θα έπρεπε να εισαχθούν στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να είναι παρόντες όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και το κοινό που μπορεί να την παρακολουθήσει. 

«Συζητήθηκε το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου που είχαν κερδίσει την παραμονή τους με  προσωρινή διαταγή και τώρα η δημοτική επιτροπή αποφάσισε να ασκήσει ανακοπή και ουσιαστικά να τους απολύσει.

Επίσης συζητήθηκαν οι παρατάσεις μιας σειράς έργων, και ενώ όσοι ασκούσαν αντιπολίτευση στην προηγούμενη δημοτική αρχή αρχή αντιδρούσαν, τώρα ο νέος Δήμαρχος τα πέρασε χωρίς πρόβλημα. Επίσης δεν ήρθε προς συζήτηση το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού της Λευκίμμης. Συμφωνήθηκε να γίνει μια πρώτη συζήτηση στη δημοτική επιτροπή και στη συνέχεια να έρθει ολοκληρωμένα στο δημοτικό συμβούλιο για να οργανώσουμε την αντίστασή μας. 

Αυτή η τακτική είναι τουλάχιστον λαθεμένη και καλούμε την δημοτική αρχή τα σοβαρά θέματα να τα φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο και να αφήνει για την επιτροπή μόνον τα διαδικαστικά» δήλωσε ο Σταμάτης Πελάης.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.