Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Καλό Πάσχα!» απαντά η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας στη Μίνα Γκάγκα

ΕΓΕΣΥΚ
26 Ιανουαρίου 2022 / 14:57

Ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ για τις δηλώσεις της αν. Υπουργού Υγείας:

Χαιρετούμε την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός σφυρίζει για δεύτερη φορά  τη λήξη της πανδημίας ξαναζώντας τα γεγονότα του περασμένου Ιουνίου, με την επαναφορά, δια στόματος της υφυπουργού, του σχεδίου «Κόμβου – Ακτίνας», το οποίο προβλέπει:

- Υψηλή χρηματοδότηση και προηγμένη ιατρική τεχνολογία στο νοσοκομείο «Κόμβου», ενώ θα παρέχει όλες τις ιατρικές υπηρεσίες.

- Διασύνδεση των Νοσοκομείων «Κόμβων»  με τα λεγόμενα νοσοκομεία «Ακτίνες» τα οποία θα εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Έχοντας λοιπόν γονατίσει από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μη θεωρώντας φυσικό να μην έχει ενισχυθεί ουσιαστικά το Ε.Σ.Υ.  οδηγώντας:

- Στο να χάσουμε ασθενείς που θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει αν δεν ακολουθούταν η λογική του ότι είναι φυσικό «να πεθαίνεις από κορονοϊό επειδή είσαι μεγάλος σε ηλικία, παχύσαρκος ή έχεις άλλα νοσήματα», όπως ξεδιάντροπα ισχυρίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας.

- Στο να εξαρτάται η πιθανότητα επιβίωσης κάποιου από το χρονική περίοδο που τυγχάνει να νοσήσει ή σε ποιο γεωγραφικό διαμέρισμα τυγχάνει να βρίσκεται τη στιγμή της νόησης.

- Στο να είμαστε λιγότεροι από την αρχή της πανδημίας, βιώνοντας καθημερινά την εντατικοποίηση και τη μετατροπή μας σε περιπλανώμενο θίασο για να μπαλώνουμε τρύπες, με ουρολόγους, οφθαλμίατρους, παιδίατρους, γυναικολόγους να περιθάλπουν ασθενείς με Covid.

- Στο να έχουν σταματήσει τα Εξωτερικά Ιατρεία και τα τακτικά Χειρουργεία κάνοντας το Σύστημα Υγείας μονοθεματικό.

- Στο να διακομίζονται οι βαριά πάσχοντες και διασωληνωμένοι από ανειδίκευτους Ιατρούς.

- Στο να λιβανίζουν  τους κλινικάρχες που άδραξαν την ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους, την ίδια στιγμή που σέρνει στα δικαστήρια τους συναδέλφους μας από το Παίδων Πεντέλης

- Στο να στοχοποιούνται εργαζόμενοι και να εξοντώνονται εργασιακά και ηθικά κατά το γνωστό δόγμα “Σοκ και Δέος”.

- Στο να αναγκάζουν τους γονείς των παιδιών που νοσούν να διαλέξουν αν θα χάσουν το μισό μεροκάματο ή αν θα στείλουν άρρωστα τα παιδιά τους στο σχολείο.

Με 700 απώλειες μέσα σε μια εβδομάδα και επειδή δε θεωρούμε ότι είναι φυσικό «να πεθαίνεις από κορονοϊό άμα είσαι μεγάλος σε ηλικία, παχύσαρκος ή έχεις άλλα νοσήματα», όπως ξεδιάντροπα ισχυρίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας , δηλώνοντας μεταξύ άλλων  ότι «δεν πρέπει να μας προβληματίζουν οι θάνατοι», ενώ μας προέτρεψε να κάνουμε «υπομονή» υποσχόμενη ξανά ένα κανονικό Πάσχα,

Της απαντάμε
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ αναπληρωτή υπουργέ!!!
Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ.