Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συζήτησαν για Οικονομικά και Εγκαταστάσεις Αυγενάκης - Σακοράφα

ΣΤΙΒΟΣ
20 Ιανουαρίου 2022 / 16:29
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός και ο στίβος έχουν δυο σοβαρά προβλήματα, το οικονομικό και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός και ο στίβος έχουν δυο σοβαρά προβλήματα, το οικονομικό και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα βρέθηκε (με αντιπροσωπεία) στο γραφείο  του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη για να του παραθέσει ζητήματα που απασχολούν τον στίβο.

Ο κ. Αυγενάκης αφού την άκουσε δήλωσε ότι είναι αυτονόητη η στήριξη του Υπουργείου σε όλες τις ομοσπονδίες, προκειμένου να υλοποιηθεί στο ακέραιο ο αγωνιστικός προγραμματισμός του 2022 και οι αθλητές και αθλήτριες να συνεχίσουν δίχως προβλήματα την προετοιμασία τους, ενώ έδειξε ενδιαφέρον για τις διοργανώσεις που θα γίνουν μέσα στο έτος και στάθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και για τις οποίες το Υπουργείο προσπαθεί καθημερινά να βρει λύσεις.

Επίσης ενημέρωσε για το κλειστό της Παιανίας και ότι τις προσεχείς εβδομάδες ο ΣΕΓΑΣ θα λάβει τα χρήματα που του αναλογούν από το στοίχημα για τις εθνικές ομάδες, ενώ εντός του Φεβρουαρίου θα του καταβληθεί προκαταβολή της τακτικής επιχορήγησης του 2022.

Η Σ. Σακοράφα ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις του, τον ευχαρίστησε τόσο για το κλειστό της Παιανίας, όσο και για την ενίσχυση των σωματείων την περίοδο των εορτών μέσα από το στοίχημα.

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε και συνάντηση του Γ.Γ.Α. Γιώργου Μαυρωτά με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ με τις δύο πλευρές να συζητούν για κοινές δράσεις, για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Ομοσπονδίας για το 2022, τα οικονομικά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μένοντας εδώ στην Κέρκυρα και στον στίβο που μας έχει χαρίσει παγκόσμιες επιτυχίες, να υπενθυμίσουμε ακόμη μια φορά ότι ΔΕΝ έχουμε κλειστό χώρο προπόνησης, το ταρτάν στο ΕΑΚΚ έχει φθαρεί και είναι επικίνδυνο, ενώ υπάρχει υπόσχεση από ΠΙΝ για σκέπαστρο στο ΕΑΚΚ και ταρτάν στο γήπεδο της Αχαράβης.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια