Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρέμβαση Γκίκα στη Βουλή, μετά την παραίτηση Κακαβίτσα

Κάντρο Υγείας
11 Ιανουαρίου 2022 / 16:03

Αναφορά του βουλευτή της ΝΔ στη Βουλή για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναφορά μέσω της διαδικασίας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς το Υπουργείο Υγείας, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, με θέμα την μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ. Κέρκυρας,.

Ο Βουλευτής κατέθεσε σημερινή επιστολή του Κ.Υ. Κέρκυρας, υπογεγραμμένη από  την Υπεύθυνη Συντονισμού επιστημονικής λειτουργίας του Κ.Υ. Κέρκυρας και την Υπεύθυνη εμβολιαστικού κέντρου Κέρκυρας, με την οποία ενημερώνουν ότι αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των λειτουργιών του ΚΥ (επείγοντα περιστατικά και όλα τα τακτικά ιατρεία), όπως και όλες τις βάρδιες του εμβολιαστικού κέντρου των ανήλικων 5-11 ετών, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι η κραυγαλέα υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας της πόλης της Κέρκυρας, η οποία επιδεινώθηκε με την ένταση των εμβολιασμών ενηλίκων και παιδιών, οδήγησε σήμερα στην παραίτηση τον Γενικό Γιατρό Φοίβο Κακαβίτσα. 

Όπως αναφέρει ο βουλευτής σε σχετική ανακοίνωση «ζητά, λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικά επείγον της υπόθεσης, τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να αντιμετωπισθεί το οξύ πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο ΚΥ Κέρκυρας, το οποίο επιτάθηκε με την νέα παραίτηση σήμερα υπηρετούντος Γενικού Ιατρού».