Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόνο στο Κ.Υ. Πόλης όλοι οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
18 Δεκεμβρίου 2021 / 10:42
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Όσοι διαμένουν στο βόρειο και νότιο άκρο της Κέρκυρας πρέπει να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για τον εμβολιασμό των παιδιών τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησαν σήμερα, Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, σε επίπεδο Κέρκυρας, οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5-11 ετών κατά του κορονοϊού. Οι εμβολιασμοί για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα πραγματοποιούνται μόνο στο Κέντρο Υγείας Πόλης για όλο το νησί, αναγκάζοντας όσους διαμένουν στο βόρειο και νότιο άκρο της Κέρκυρας να πρέπει να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για τον εμβολιασμό των παιδιών τους, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη προς το παρόν τουλάχιστον να προστεθεί και κάποια άλλη δομή υγείας γι'αυτόν τον σκοπό.

Σήμερα πρώτη ημέρα έχουν προγραμματιστεί 50 εμβολιασμοί, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί.

Όπως τόνισε στην "Ε" η διευθύντρια του Κ.Υ. Κέρκυρας Σοφία Μαυροπούλου - Καββαδία, οι εμβολιασμοί για την περίοδο των εορτών πραγματοποιούνται στις ακόλουθες ημερομηνίες: 18, 20, 22 , 27 και 29 Δεκεμβρίου, ενώ από το νέος έτος οι εμβολιασμοί των παιδιών θα γίνονται κάθε Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί.

Η ζήτηση πάντως μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου είναι πολύ μεγάλη και τα ραντεβού έχουν εξαντληθεί, ενώ μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 250 ραντεβού.

Εμβολιασμοί με ελλείψεις προσωπικού

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι τους εμβολιασμούς των παιδιών για όλο το νησί της Κέρκυρας επωμίζεται μόνο το Κέντρο Υγείας της Πόλης, το οποίο έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια των αντοχών του,λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού.

Διευκρινίζεται ότι το Κ.Υ.Πόλης πέρα από τους εμβολιασμούς και των υπόλοιπων πληθυσμιακών ομάδων παρέχει κάθε είδους υπηρεσίας υγείας (εμβολιασμούς κατ'οίκον, έκτακτα τακτικάιατρειά, επείγοντα κ.α.) με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει, όπως άλλωστε είχε αναδείξει η "Ε" σε προηγούμενο ρεπορτάζ της.

Αυτή τη στιγμή το Κ.Υ Πόλης στελεχώνεται με τρεις γιατρούς, συμπεριλαμβανομένης και της διευθύντριας και με εφτά νοσηλεύτριες, καθώς τρεις νοσηλεύτριες που βγήκαν σε αναστολή δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ, ενώ η μία είναι σε αναρρωτική μακράς διαρκείας. 

Σημειώνεται ότι παρότι το Κ.Υ Πόλης έχει επωμιστεί τον εμβολιασμό των παιδιών, δεν διαθέτει δική του παιδίατρο και χρησιμοποιεί από το ΠΙΚΠΑ, η οργανική θέση της οποίας βρίσκεται στο Κ.Υ Αγ.Μάρκου, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.