«Ξιφομαχία» Ρουμπάτη - Αυλωνίτη για τα περί «Νοσοκομείου μίας νόσου»

«Ξιφομαχία» Ρουμπάτη - Αυλωνίτη για τα περί «Νοσοκομείου μίας νόσου»

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας τίμησε με την παρουσία του» - «Δεν χρειάζομαι τη σύμφωνη γνώμη του για να επισκεφθώ το Νοσοκομείο»

30
Δεκεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απάντηση δίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης στην ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αυλωνίτη «Στην Εντατική το Νοσοκομείο Κέρκυρας»  :

«Διαψεύδονται, κατηγορηματικά, οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας κ. Αυλωνίτη Α,. περί μετατροπής του Νοσοκομείου μας σε “ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΙΑΣ ΝΟΣΟΥ”. Ο κ. Βουλευτής, δυστυχώς, αρκείται σε ανακοινώσεις και δεν μας τίμησε (φανερά) με την παρουσία του, στο Νοσοκομείο μας, ούτε μια φορά, όπως έχουν κάνει τόσοι άλλοι συνάδελφοί του, ανά την Ελλάδα.

Κατηγορεί την Διοίκηση του Γ.Ν.Κ. πως είναι ανέμελη και απαθής, πως είναι υπάκουη, σε Κομματικό Φορέα και πως η κομματική της ταυτότητα είναι πάνω από την υγεία των συμπολιτών μας. Αλήθεια, είναι ανέμελη και απαθής μια Διοίκηση που δεν έχει απουσιάσει ούτε μια ημέρα, σε όλη την διάρκεια της Πανδημίας; H Διοίκηση προκαλεί αναστάτωση και απόγνωση, στον Κερκυραϊκό Λαό ή όποιος, εξ’ αποστάσεως, ασκεί υστερόβουλη και μικροκομματικής φύσεως κριτική;

Η παρούσα Διοίκηση, σε θέματα Δημόσιας Υγείας, ουδέποτε ενέπλεξε Κομματικούς Φορείς και κομματικές ταυτότητές, οποιουδήποτε. Ο κ. Βουλευτής ίσως μπερδεύεται από τις δικές του Αρχές. Το Νοσοκομείο μας, όπως και όλα τα Νοσοκομεία της Χώρας, με κατευθυντήριες οδηγίες από Υ.Υ., EΟΔΥ και 6η Υ.ΠΕ. λειτουργεί, εν μέσω Πανδημίας, με κάποιους περιορισμούς.

Τα στατιστικά στοιχεία των τριών τελευταίων μηνών, διαψεύδουν και τον κ. Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι εισαγωγές ασθενών, για τον μήνα Οκτώβριο, ήταν 1370 ασθενείς, στα Τμήματα του Νοσοκομείου, για τον μήνα Νοέμβριο, 1475 και για τον μήνα Δεκέμβριο, μέχρι σήμερα, 1442 και αντιστοίχως διενεργηθέντα χειρουργεία 10ος , 291, 11ος , 321 και 12ος ,178. Συνολικά, από 1-1-2021 μέχρι 30-12-2021, έγιναν 17873 εισαγωγές, εκ των οποίων μόνον οι 767 εισαγωγές είναι με Covid-19.

Όλα τα στοιχεία του Νοσοκομείου μας, όπως και όλων των Νοσοκομείων είναι στην πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας (Β.Ι.). Στην ίδια πλατφόρμα (Β.Ι.), αλλά και στην πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ καταγράφεται και η αύξηση του προσωπικού, που έχει γίνει την τελευταία διετία.

Ευτυχώς στην Κοινωνία μας, Κοινωνία της Πληροφορίας, τα στοιχεία, εάν αναζητηθούν βρίσκονται. Μία απλή ανάγνωση των στοιχείων, θα γλύτωνε κάποιους από περιττές, υποκριτικές, κραυγές αγωνίας. Θα είναι χαρά μας, να υποδεχτούμε, στο Νοσοκομείο, τον Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας κ. Αυλωνίτη Α., προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με όλα αυτά και να μην εκτίθεται, δημόσια, με άστοχες και ανυπόστατες κατηγορίες.

Η μάταιη προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων, για δυσλειτουργία και διάλυση του Νοσοκομείου του Νησιού, εν μέσω Πανδημίας COVID-19, με μοναδικό γνώμονα τα μικροκομματικά συμφέροντα, μόνο ζημιά προκαλεί και δεν συνάδει με τον ρόλο ενός σοβαρού Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Κέρκυρας.

Παρόλα αυτά, τις Άγιες αυτές Ημέρες, η στάση μας πρέπει να καθορίζεται από αγάπη, ειρήνη και αλληλεγγύη. Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, καταβάλει και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ασφαλέστερη λειτουργεία του Νοσοκομείου, συνεργαζόμενη με ένα αξιόλογο, υπεύθυνο και φιλότιμο προσωπικό σε όλες τις βαθμίδες και κατηγορίες και τους ευχαριστεί από καρδιάς. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εύχεται μια Χαρούμενη, Ευτυχισμένη, Δημιουργική και με Υγεία “ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ”.»

Αντίδραση Αυλωνίτη
 
«Με συγκατάβαση, (μέρες που είναι!!! ) διάβασα το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Αλήθεια από πότε ένας διορισμένος υπάλληλος του κράτους, ένα κομματικό φέρεφωνο της κυβέρνησης, μπορεί να δίνει μαθήματα άσκησης καθηκόντων σε έναν εκλεγμένο βουλευτή; Από πού προκύπτει στον κ. Διοικητή ότι μπορεί να με νουθετεί και να υποδεικνύει τη στάση μου; 
 
Δεν χρειάζομαι τη σύμφωνη γνώμη του κ. Διοικητή για να επισκεφθώ το Νοσοκομείο. Πραγματοποιώ επισκέψεις στο Νοσοκομείο της πατρίδας μου και έρχομαι σε επαφή με τους γιατρούς, τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, με τους χρήστες υγείας και όλους όσοι έχουν ανάγκη την άποψή και την παρέμβασή μου για το καλό του τόπου μας.

Δεν προτίθεμαι να συναντηθώ με τον κ. Διοικητή, όσο θα ασκώ τα καθήκοντα του βουλευτή, καθώς πολύ καλά γνωρίζει αυτός και ο λαός της Κέρκυρας ότι ουδέποτε ανταποκρίθηκε στα επανειλημμένα αιτήματα μου για παροχή δημοσίων εγγράφων και αποφάσεων του ΔΣ του Νοσοκομείου, προσβάλλοντας τον θεσμικό μου ρόλο. Κυρίως όμως γιατί θεωρεί αφελείς τους πολίτες της πατρίδας μου και εμέ προσωπικά πωλωντας μας " φύκια για μεταξωτές κορδέλες". Για τα ζητήματα αυτά ελέγχεται πειθαρχικά από την 6η ΥΠΕ, κατόπιν καταγγελίας μου και η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο κ. Διοικητής στην Κέρκυρα είναι να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του, για το καλό του Νοσοκομείου μας για να επανέλθει έτσι η διοικητική ομαλότητα στη λειτουργία του.
 
Και επί του προκειμένου: Τι έχει να πει ο κ. Διοικητής για τις καταγγελίες των ιατρών του Νοσοκομείου του; Γιατί εμείς δεν πράξαμε τίποτα περισσότερο από το να στηρίξουμε την Ενωση γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας στα όσα ΕΚΕΙΝΟΙ κατάγγειλαν για το νοσοκομείο που, όπως τονίζουν, είναι ήδη ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΙΑ ΝΟΣΟΥ και κινδυνεύει να γίνει ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΜΙΑΣ ΝΟΣΟΥ. Για την ουσία λοιπόν έχει να πει κάτι ο κ. Διοικητής; Για αυτές τις καταγγελίες υπάρχει απάντηση;


Ας κοιτάξουν αυτοί που τον διορισαν ότι υπάρχουν πολλοί Κερκυραίοι, καλύτεροι του κ.. Διοικητή, να διοικήσουν το Νοσοκομειο μας, πριν είναι αργά. 
 
Αναμένουμε».