Αυλωνίτης: Στην Εντατική το Νοσοκομείο Κέρκυρας

Αυλωνίτης: Στην Εντατική το Νοσοκομείο Κέρκυρας

«Το Νοσοκομείο Κέρκυρας είναι υπόθεση όλων μας»

29
Δεκεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Αποκαλύπτεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, από την ΕΓΕΣΥ Κέρκυρας, από τους γιατρούς του Νοσοκομείου μας, η ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, εν μέσω πανδημίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κέρκρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή:
 
«Η ακατανόητη εμμονή του Διοικητή Λ. Ρουμπάτη να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, στην προσπάθειά του να φανεί υπάκουος στον κομματικό του φορέα, έχει δημιουργήσει μεγάλη  αναστάτωση στο προσωπικό του νοσοκομείου και ανασφάλεια στον κερκυραϊκό λαό.
 
Ήταν ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης, ο οποίος προ ημερών, διέψευδε κατηγορηματικά ότι το Νοσοκομείο Κέρκυρας έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε Νοσοκομείο μιας νόσου. Οι γιατροί του ΕΣΥ σήμερα καταθέτουν όσα και εμείς καταγράψαμε στη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε με τους υγειονομικούς φορείς του νησιού μας: αχρείαστες αν όχι εκδικητικές μετακινήσεις ιατρών, αναστολή λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων, δραματική μείωση των τακτικών χειρουργείων, συγχώνευση κλινικών, έλλειψη διεκδίκησης για νέες προσλήψεις. Κάθε μέρα ο διοικητής αποδεικνύει ότι είναι κομματικό φερέφωνο της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής στο ΕΣΥ.
 
Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, αυτή τη στιγμή, είναι ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΙΑΣ ΝΟΣΟΥ και κινδυνεύει να μετατραπεί σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΜΙΑΣ ΝΟΣΟΥ, όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί το υπογραμμίζουν οι γιατροί του ΕΣΥ Κέρκυρας.
 
Η κραυγή αγωνίας τους έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το Νοσοκομείο Κέρκυρας νοσεί σοβαρά και η ανέμελη διοίκησή του παρακολουθεί με πρωτόγνωρη απάθεια -όταν δεν παρεμβαίνει για να χειροτερέψει την κατάσταση- ακολουθώντας το πρότυπο του Πρωθυπουργού της χώρας.
 
Επειδή το Νοσοκομείο Κέρκυρας είναι υπόθεσή όλων μας, επειδή οι υγειονομικοί μας δίνουν τη μάχη υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες, επειδή το νέο σφοδρό κύμα της πανδημίας πρέπει να μας βρει καλύτερα προστατευμένους από ότι μέχρι σήμερα, τα ζητήματα που θέτει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας θα τεθούν άμεσα, υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο, όσες φορές χρειαστεί και με όση δύναμη με οπλίζει η απόγνωση των συμπατριωτών μου. Άλλωστε εκείνοι είναι που θα κρίνουν, όλους όσοι θεωρούν ότι η κομματική τους ταυτότητα είναι πάνω από την υγεία των συνανθρώπων μας».