Γκούσης: Ερήμην της κοινωνίας τα σχέδια για το Λιμάνι Λευκίμμης

Γκούσης: Ερήμην της κοινωνίας τα σχέδια για το Λιμάνι Λευκίμμης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς έγινε η δήθεν ενημέρωση από τον διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, επισημαίνει ο ανακοίνωση του Νίκου Γκούση

06
Δεκεμβρίου / 2021

επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο", μέιζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας

Αναλυτικά:
Την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη η Νότια Κέρκυρα και κυρίως η Λευκίμμη αιφνιδιάστηκε από μία επίσκεψη που κρατήθηκε επιμελημένα κρυφή όχι μόνο από τους δημότες, αλλά ακόμα κι από τις παρατάξεις της τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
 
Ο  κυβερνητικός βουλευτής με τον διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, τον πρόεδρο ΟΛΚΕ και μια κουστωδία παραγόντων καταρχάς επισκέφτηκαν το Λιμάνι, όχι βέβαια για κάτι ουσιαστικό, αλλά αποκλειστικά και μόνο για να γνωστοποιήσουν από εκεί τα έως τώρα κρυφά σχέδιά τους.

Για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς και προκειμένου να φανεί ως μορφή διαβούλευσης, δήθεν συνομίλησαν και με μερικούς τοπικούς επιχειρηματίες, οι απόψεις των οποίων προφανώς αγνοήθηκαν.

Στη συνέχεια οκτώ άνθρωποι μεταξύ των οποίων κανείς Λευκιμμιώτης ή έστω δημότης της Νότιας Κέρκυρας με μια  χαρακτηριστική φωτογραφία εξέπεμψαν  ένα καθαρά αποικιοκρατικής σημασίας μήνυμα, ότι δηλαδή, αυτοί μόνοι τους αποφασίζουν γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια τις απόψεις και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Ήταν σαφής η εικόνα που προέκυψε από την πρόχειρη παρουσίαση:

- Το επιβατικό τμήμα του λιμανιού θα μεταφερθεί συρρικνωμένο ως μια μικρή προσθήκη σε μια άκρη του τωρινού  θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργικότητά του.

- Τα ημερόπλοια και τα υπόλοιπα σκάφη της τοπικής οικονομίας θα ‘στριμωχτούν’ από άποψη εξυπηρέτησης πληρώνοντας μάλιστα μεγαλύτερο οικονομικό κόστος.

- Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ, αφού σχεδόν όλη η τωρινή λιμενολεκάνη θα πουληθεί και θα μετατραπεί σε μαρίνα ιδιωτικών συμφερόντων.

Η εν συνεχεία επίσκεψη της κουστωδίας στο γραφείου του Δήμαρχου Νότιας Κέρκυρας αποτέλεσε μια ακόμη τυπική υποχρέωση, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο δελτίο τύπου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ όλους όσους -φανερά ή κρυφά- μεθόδευσαν αυτήν εξέλιξη έχοντας ήδη προγραμματίσει αλλότρια σχέδια ερήμην της τοπικής κοινωνίας:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου, των ενδιαφερόμενων φορέων και της τοπικής κοινωνίας σε μια πραγματική διαβούλευση από μηδενική βάση.

- Να διασφαλιστεί η -εκ των ων ουκ άνευ- αναβάθμιση του επιβατικού χαρακτήρα του λιμανιού και σε καμία περίπτωση να μην περιοριστεί η έκταση που χρησιμοποιείται έως σήμερα για τον απόπλου και τον κατάπλου των φέρυ μπωτ.

- Να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των τουριστικών ημερόπλοιων και των υπολοίπων σκαφών τοπικών συμφερόντων.

- Να προχωρήσει άμεσα το τελματωμένο έργο του αλιευτικού καταφυγίου στη Μπούκα του ποταμιού της Λευκίμμης, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ανταγωνιστικό εμπόδιο στην ενδεχόμενη κατασκευή μαρίνας στο λιμάνι της Λευκίμμης.

Μήπως η ‘απένταξη της Μπούκας’ είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδίου;

ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΗΤΑΜΕ από το Δήμαρχο να προσκαλέσει Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «Συζήτηση για το λιμάνι της Λευκίμμης και το Αλιευτικό καταφύγιο της Μπούκας», στην οποία να προσκληθούν οι βουλευτές Κέρκυρας και εκπρόσωποι των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, του ΟΛΚΕ και του ΤΕΕ.

5 Δεκέμβρη 2021
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΟ