Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Π.Ι.Ν. 630.000€ για τέσσερα γήπεδα του Αγ. Νικολάου;

Αθλητικές Υποδομές
30 Nov 2021 / 16:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είχαμε και μια ευχάριστη απόφαση -είδηση που αφορά τον αθλητισμό, μετά το τέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στη Λευκάδα το Σάββατο 27/11.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είχαμε και μια ευχάριστη απόφαση -είδηση που αφορά τον αθλητισμό, μετά το τέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στη Λευκάδα το Σάββατο 27/11. Είναι η αναμόρφωση του προγράμματος τεχνικών έργων  και η έγκριση 630.000€ για έργα σε τέσσερα γήπεδα, τρία του ποδοσφαίρου και ένα πολλαπλών αθλημάτων.

Η αλήθεια είναι πως το «Γυμναστήριο» που λίγο πολύ όλοι έχουμε «πατήσει» θέλει τις απαραίτητες «πινελιές» έτσι ώστε και λειτουργικό να είναι και ασφαλές και η έγκριση 100.000€ για «Επισκευή Αγωνιστικού Στίβου Ταρτάν Μπάσκετ» που γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκος Μουζακίτης, είναι θετικό βήμα, αφού εκατοντάδες παιδιά (κυρίως δημοτικών σχολείων) και αθλητές το χρησιμοποιούν.
Πέραν αυτού όμως η Π.Ι.Ν. αποφάσισε να εγκρίνει  για το γήπεδο Νυμφών 130.000€ που αφορούν κυρίως έργα εκτός αγωνιστικού χώρου (αποδυτήρια, περίφραξη κλπ).
Επίσης σε δυο γήπεδα που πραγματικά ο αγωνιστικός χώρος είναι ακατάλληλος ως επικίνδυνος του Αγίου Ματθαίου και των Καρουσάδων η ΠΙΝ ενέκρινε κονδύλια από 200.00€ το καθένα. Έργα πολύ σημαντικά και κυρίως αναγκαία και μάλιστα στοχευόμενα, εκεί που οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες.

Δεν θέλουμε να «γκρινιάξουμε» και πάλι, αλλά οι κλειστοί χώροι προπόνησης και άθλησης είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα και έπρεπε και αυτό να μπει μαζί με τα προηγούμενα έργα, ξεκινώντας από το σκέπαστρο για τον στίβο στο ΕΑΚΚ (πίσω από την μεγάλη εξέδρα). Μπορεί να είναι πολύ θετική η κίνηση, αλλά όχι αρκετή όταν μιλάμε για αθλητισμό και νεολαία.

Πέραν αυτού υπάρχει και ένα σοβαρό ερώτημα και έχει σχέση με το γήπεδο Αγ. Νικολάου, όπου με αρ. πρωτοκόλλου 85796 ήταν χρηματοδοτημένο και εγκεκριμένο ποσό 275.100€ για τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, με λήξη 31 Δεκέμβρη του 2020 αλλά… ούτε το έργο έχει γίνει, ούτε κουβέντα γίνεται γι αυτό. Τι έγινε, ξεχάστηκε ή τα χρήματα πήγαν αλλού και δεν υπάρχουν πια;
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια