Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το νέο της βιβλίο παρουσίασε η Λιάνα Τσιρίδου

Λιάνα Τσιρίδου
23 Σεπτεμβρίου 2021 / 16:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το νέο της βιβλίο «Μην Τη Φοβάσαι Τη Νύχτα, Σύμμαχος Είναι» παρουσιάστηκε την Τετάρτη στον κήπο του Φλαγγίνειου (Ανεμόμυλος)

Για το βιβλίο μίλησαν η Μαρία Καμονάχου, Δρ. Ιστορίας, συγγραφέας και η Αλίκη Κατσαρού, Αρθρογράφος - συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα διάβασε η Αλεξάνδρα Παγιατάκη. 
Επιμέλεια βίντεο: Νέστωρ Κοψιδάς

Χορηγός επικοινωνίας KYMA FM
«Θα πέσει η νύχτα πάλι ευεργετική, θα μας γιατρέψει από τις γρατσουνιές, από τα αγχωμένα βήματα στη βουή της πόλης, τις αδιάφορες κουβέντες, τη σκοτούρα της άδειας τσέπης μας.

Θα πέσει η νύχτα πάλι, θα μας γιατρέψει και από τις χαρακιές, από τα αφηρημένα βλέμματα των φίλων, τα λόγια που δεν έπρεπε να ξεστομιστούν, τα ψέματα που δεν κατάφεραν να κρυφτούν. Θα πέσει η νύχτα πάλι. θα μας γιατρέψει και από τις βαθιές πληγές, από τις ενοχές που μας τύλιξαν με δηλητήριο, από τις καλά μεταμφιεσμένες προδοσίες, από τους ανυπόφορα δειλούς εαυτούς μας. Θα μας γιατρέψει.

Α, είναι σπουδαίες οι θεραπευτικές ιδιότητες της νύχτας όσο μπορούμε ακόμη να μοιραζόμαστε μια μουσική να ζωντανεύει το λιποθυμισμένο μας συναίσθημα, ένα κρασί να καθαρίζει το απελπισμένο μας μυαλό, ένα χάδι να παγιδεύει μικρά κομματάκια αιωνιότητας.

Μην τη φοβάσαι τη νύχτα, είναι σύμμαχος».              

Μικρές και πολύ μικρές ιστορίες για την αγάπη, την οδύνη, τη μοναξιά, τη συμφιλίωση. Μικρά και πολύ μικρά βήματα στο μέσα μας, στα γελαστά, στα δακρυσμένα, στα ανομολόγητα.

Μικρές και πολύ μικρές ματιές στα κοινά μας, στα γνώριμα ή και στα ξεχασμένα. Σε όσα ψάχνουν χαραμάδα στο φως».Bio

Η Λιάνα Τσιρίδου γεννήθηκε στις Σάπες Ροδόπης το 1958. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Από το 1989 ζει στην Κέρκυρα και εργάζεται ως καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Μωραΐτη κι έχουν δυο παιδιά, τον Μάρκο και τον Νίκο.Έργα της:

«ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ», μυθιστόρημα, εκδόσεις Ιβίσκος, 2013
«ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ», μυθιστόρημα, εκδόσεις Ιβίσκος, 2015
«ΜΙΚΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ», εκδόσεις Λοράνδου, 2018.
«ΔΥΟ ΑΒΓΑ ΜΑΤΙΑ», συλλογή διηγημάτων, εκδόσεις Ιβίσκος, 2019.
«ΣΚΟΝΗ ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ», μυθιστόρημα, εκδόσεις Φιλύρα, 2020..

  
Σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία, τιμή: 10 ευρώ
Απευθείας από τις εκδόσεις Άπαρσις
τ.2155155600| emporiko.aparsis@gmail.com
και στη φόρμα επικοινωνίας
http://www.aparsis.gr/contactus
 
 Εκδόσεις Άπαρσις
Ακαδημίας 76, 10678 Αθήνα 
215-5155600, 694 592 9902
www.aparsis.gr
[email protected]
https://www.facebook.com/aparsispublications

Φωτογραφίες: Γιώργος Τερζής