Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση κατά των εξαρτήσεων στο Φλαγγίνειο (photos)

ΦΛΑΓΓΙΝΕΙΟ
11 Ιουλίου 2024 / 12:10

Το ενδιαφέρον του κοινού εκδηλώθηκε έντονα και ακολούθησε παραγωγικός διάλογος καταδεικνύοντας τις ανησυχίες και τον προβληματισμό της κοινωνίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, με μεγάλη επιτυχία, στο Φλαγγίνειο Πολιτιστικό Κέντρο η εκδήλωση, που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος «Στήριξη» κατά των Εξαρτήσεων και του Αids μαζί με τη ΔΗ.ΜΟ.Π «Νίκος Μώρος», το ΚΕ.ΘΕ.Α Ήπειρος, το Σύλλογο Γονέων & Φίλων «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» του Γ.Ν.Κ και τον Πολιτιστικό & Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ανεμόμυλου με θέμα:

«Τα νέα δεδομένα για τις εξαρτήσεις- πολιτικές πρόληψης και θεραπεία».

Επί του θέματος και των νέων πολιτικών, που προκύπτουν από το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που δόθηκε προς διαβούλευση, ανέπτυξαν οι ομιλητές:

  • Μένη Μαλλιώρη Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για τα Ναρκωτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Αννέτα Τσελέντη Ψυχίατρος Επιστημονική Υπεύθυνη ΔΗ.ΜΟ.Π «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ»
  • Ηλίας Μιχαλαρέας Διδάκτωρ Ψυχολογίας-Γεωγραφίας Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγράμματος «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» Γ.Ν.Κ
  • Ιωάννης Παπαχρήστου Κοινωνιολόγος Υπεύθυνος Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕ.ΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.

Οι ομιλητές ανέλυσαν τις υπάρχουσες συνθήκες και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν από το νέο νόμο, οργανωτικά, προληπτικά και θεραπευτικά και κάλεσαν την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί με υπευθυνότητα στις καινούργιες ανάγκες αυτού του μεγάλου κοινωνικού, και επιστημονικού προβλήματος των εξαρτήσεων.

Το ενδιαφέρον του κοινού εκδηλώθηκε έντονα και ακολούθησε παραγωγικός διάλογος καταδεικνύοντας τις ανησυχίες και τον προβληματισμό της κοινωνίας.

 

 

ΦΩΤΟ@ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗ