Πέμπτη 18.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το νέο βιβλίο της Λιάνας Τσιρίδου, Σκόνη στα Φτερά

Λιάνα Τσιρίδου
22 Ιουνίου 2020 / 16:21
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Λιάνας Τσιρίδου με τίτλο «Σκόνη στα φτερά» από

τις Εκδόσεις ΦΙΛΥΡΑ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Απ' όλη τη σκόνη του κόσμου η πιο ύπουλη είναι αυτή που βαραίνει τα φτερά των ανθρώπων. Αυτή που ακυρώνει το πέταγμα, που βαραίνει το βήμα, που χλωμιάζει το όνειρο. Τότε πρέπει να βρει κανείς ξανά τη δύναμη, ν' απομακρύνει τη σκόνη, να ξαναβρεί τα σημαντικά, να ανακτήσει αυτά που νόμιζε χαμένα: την αγάπη, την πίστη στη ζωή, την αίσθηση του προορισμού.
Ο Στέφανος, ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος, πρέπει να το κάνει μέσα σε συνθήκες μιας οικονομικής κρίσης που μοιάζει με πόλεμο και συμπαρασυρει τα πάντα. Όλα εχθρικά, ο έρωτας, ο φίλος, ο αγώνας για την επιβίωση, η ελπίδα για το μέλλον. Όλα με ερωτηματικό, όλα γεμάτα διλήμματα. Μόνο η πρόκληση σταθερή, να μη λυγίσει, να ξαναχτίσει τη ζωή του όπως κάποτε την ονειρεύτηκε.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Γεννήθηκε στις Σάπες Ροδόπης το 1958. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Από το 1989 ζει στην Κέρκυρα και εργάζεται ως καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Μωράίτη κι έχουν δυο παιδιά, το Μάρκο και τo Νίκο. Από τις εκδόσεις Ιβίσκος κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Τέλος Παρτίδας (2013), Δεκατρείς νύχτες πριν το ξημέρωμα (2015) και η συλλογή διηγημάτων Δύο αβγά μάτια (2019). Από τις εκδόσεις Λοράνδου κυκλοφορούν οι Μικρές σαββατιάτικες ιστορίες (2018).

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.