Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κύπελλο Ελλάδος: Η ΑΕ Λευκίμμης με Απόλλωνα Καλαμαριάς την Κυριακή

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
21 Σεπτεμβρίου 2021 / 12:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ.Το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της ΕΠΟ έγινε η κλήρωση της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, στην οποία συμμετέχει και η ΑΕ Λευκίμμης.

Στην 3η φάση οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής που προκρίθηκαν από την 2η φάση, καθώς και οι ομάδες της Super League 2. Να σημειώσουμε ότι η ΕΠΟ χώρισαν τις ομάδες σε δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, στον 1ο Όμιλο πήγαν οι ομάδες της Βόρειας Ελλάδος και η ΑΕ Λευκίμμης, ενώ στο 2ο Όμιλο οι ομάδες της Νότιας Ελλάδας. 

Η κλήρωση έφερε την «Βασίλισσα του Νότου» αντιμέτωπη με επαγγελματική ομάδα, τον Ιστορικό Απόλλωνα Καλαμαριάς (Πόντου) και θα είναι το μεγαλύτερο παιγνίδι που θα δώσει στην ιστορία της η ομάδα της Κέρκυρας. Ένα ματς που γράφει ιστορία η ΑΕΛ και θα περιμένουμε να δούμε που και πως θα γίνει αυτό το ματς. Μάλιστα ήταν το 3ο κατά σειρά ζευγάρι που έβγαλε η κληρωτίδα.



Το αναφέρουμε γιατί το γήπεδο της ΑΕΛ δεν έχει την κατάλληλη άδεια για να γίνει ένα τέτοιο ματς, βέβαια η ΕΠΟ που μας έχει συνηθίσει σε απίστευτες αποφάσεις θα αποφασίσει. Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα και το προηγούμενο (πριν δυο χρόνια) όταν ο Θιναλιακός στην 3η φάση είχε κληρωθεί με την ΠΑΕ Καβάλα και αναγκαστικά έπαιξε γηπεδούχος στο ΕΑΚΚ. Σήμερα όμως σε ποιο ΕΑΚΚ να παίξει κανείς, που είναι εγκαταλελειμμένο και σε άθλια κατάσταση;

Ο Απόλλων Πόντου με πλούσια παρουσία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος και αυτή η ΑΕΛ στη Λευκίμμη θα μπορούσε να απειλήσει με αποκλεισμό τους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των δύο ομίλων:
 1ος όμιλος
Αχέρων Καναλακίου-Ολυμπιακός Βόλου
Εδεσσαϊκός-ΦΣ Κοζάνη
ΑΕ Λευκίμμης-Απόλλων Πόντου
Ποσειδών Μηχανιώνας-Λεβαδειακός
Καραϊσκάκης-Ξάνθη
Απόλλων Λάρισας-ΑΕΛ
Πιερικός-Ηρακλής
Θησέας Αγριάς-Πανσερραϊκός
ΠΟ Φήκης-Νίκη Βόλου
Παναγρινιακός-Τρίκαλα
Βέροια-Αναγέννηση Καρδίτσας
Εθνικός Σοχού-ΑΟ Υπάτου
Θεσπρωτός-Αλμωπός Αριδαίας

2ος όμιλος
ΟΦ Ιεράπετρας-Καλαμάτα
ΠΑΟ Ρουφ-Εργοτέλης
Νέα Αρτάκη-Κηφισιά
Εθνικός-Προοδευτική
Αιγάλεω-Χανιά
Καλλιθέα-Επισκοπή
Άρης Σούδας-Διαγόρας Ρόδου
Γιούχτας-ΑΟ Αγίου Νικολάου
Ηλιούπολη-Αστέρας Βλαχιώτη
Διαγόρας Βραχνέικων-Παναχαϊκή
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια