Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΕ Λευκίμμης στη 2η φάση, με Ζάκυνθο ή Παμβρουσιακό

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
23 Αυγούστου 2024 / 18:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μπορεί αρχικά να φάνηκε τυχερή η ΑΕΛ που περνάει στη 2η φάση χωρίς αγώνα, αλλά από κει και πέρα και στην 2η και στην 3η φάση αν περάσει θα αγωνιστεί εκτός έδρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (23/8) η κλήρωση των τριών πρώτων φάσεων του κυπέλλου Ελλάδος στο οποίο μετέχει και η ΑΕ Λευκίμμης κυπελλούχος Κέρκυρας 2024. Στην πρώτη φάση μετέχουν μόνο οι κυπελλούχοι των Ενώσεων, ενώ στην 2η θα μπουν και οι επαγγελματικές ομάδες της Β΄ Εθνικής, αργότερα δε και αυτές της Super League.

Τη διαδικασία της κλήρωσης παρουσίασε η δημοσιογράφος Ζέτα Θεοδωρακοπούλου με καλεσμένο τον προπονητή Γιώργο Τσαμόπουλο, ο οποίος πέρσι διακρίθηκε ως προπονητής του Αστέρα Καισαριανής καθώς συμμετείχε ως την 5η φάση της διοργάνωσης, την υψηλότερη όπου έφτασε ερασιτεχνική ομάδα στην περσινή διοργάνωση.

Μπορεί αρχικά να φάνηκε τυχερή η ΑΕΛ που περνάει στη 2η φάση χωρίς αγώνα, αλλά από κει και πέρα και στην 2η και στην 3η φάση αν περάσει θα αγωνιστεί εκτός έδρας.

Η κλήρωση σε α΄ και β΄ φάση έγινε με γεωγραφικά κριτήρια ώστε οι ερασιτεχνικές ομάδες που μετέχουν να μην αναγκαστούν να κάνουν μακρινά ταξίδια.

Η «Βασίλισσα του Νότου» στάθηκε τυχερή αφού πέρασε χωρίς αγώνα την 1η φάση που θα γίνει 1 Σεπτέμβρη. Ήταν στο 4ο γκρουπ (πέντε ομάδες) η κλήρωση έβγαλε το ζευγάρι Ερμής Καναλίου - Αναγέννηση Άρτας, ο νικητής περνάει στη 2η φάση και χωρίς αγώνα πέρασαν η ΑΕ Λευκίμμης, η Θύελλα Κατσικά και ο Σπάρτακος Γραικοχωρίου (Θεσπρωτίας).

Στην 2η φάση μετέχουν 38 ομάδες από την α΄ φάση, ενώ προστέθηκαν και οι 18 ομάδες της Super League 2. Οι 56 ομάδες πλέον χωρίστηκαν σε 7 γκρουπ με γεωγραφικά κριτήρια και η ΑΕ Λευκίμμης τοποθετήθηκε στο 3ο που θα έχει τις νικήτριες ομάδες των ζευγαριών Ερμής Καναλίου - Αναγέννηση Άρτας & Ζάκυνθος- Παμβουπρασιακός και ακόμη την Θύελλα Κατσικά, τον Σπάρτακο, τον Παλληξουριακό, τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕ Λάρισας. Στην κλήρωση που έγινα για την 2η φάση που θα γίνει 8 Σεπτέμβρη τα ζευγάρια είναι:

Θυελλα Κατσικά – ΑΕ Λάρισας

Σπάρτακος Γραικοχωρίου – ΠΑΣ Γιάννινα

Ερμής Καναλίου ή Αναγέννηση Άρτας – Παλληξουριακός

Ζάκυνθος ή Παμβρουσιακός – ΑΕ Λευκίμμης

Ακολούθησε η κλήρωση της 3ης φάσης όπου αν περάσει η ΑΕ Λευκίμμης από την 2η θα αντιμετωπίσει μια από τις ομάδες Βύρωνα Καβάλας ή Άρη Αβάτου ή Κιλκισιακό εκτός έδρας.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια