Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μηνυτήρια αναφορά Αυλωνίτη στον Εισαγγελέα για τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ

Αλέκος Αυλωνίτης
20 Σεπτεμβρίου 2021 / 08:57

Προς διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των αρμοδίων πολιτικών και διοικητικών προϊσταμένων των υγειονομικών υπηρεσιών, στις οποίες υπάγεται το ΕΚΑΒ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Εισαγγελία και στη Βουλή θα απευθυνθεί ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, όπως δήλωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στα social media: «Θεωρώ προσωπική και πολιτική μου ανάγκη, ευθύνη και υποχρέωση ως βουλευτής και πολίτης της Κέρκυρας:

1) Να καταθέσω άμεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα προς διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των αρμοδίων πολιτικών και διοικητικών προϊσταμένων των υγειονομικών υπηρεσιών, στις οποίες υπάγεται το ΕΚΑΒ Κέρκυρας, για τις επανειλημμένες μεγαλες καθυστερήσεις προσέλευσης στον τόπο που συμπολίτες μας έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας.

Πρεπει να διερευνηθουν επί πλέον και ειδικά οι αιτίες του θανάτου του αγαπημένου Κερκυραίου Στράτου Ταγκατίδη και αν αυτός οφείλεται στη μη έγκαιρη προσέλευση και παροχή ιατρικής βοήθειας από το ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Το οφείλουμε στη μνήμη του Στράτου και όλων όσων δεν έλαβαν εγκαίρως τη βοήθεια που εξ επαγγέλματος οφείλει να τους προσφέρει το Κράτος και το ΕΚΑΒ.

2) Να καταθέσω επίκαιρη ερώτηση για τη μη επίλυση των σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων του ΕΚΑΒ Κέρκυρας στον Υπουργό Υγείας, όταν σχετικώς και επί τούτου έχουμε αναφερθεί συνεχόμενα, όλοι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Κέρκυρας στο ελληνικό κοινοβούλιο».