Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα κινητοποίηση εργαζομένων στο Νοσοκομείο κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Νοσοκομείο
26 Αυγούστου 2021 / 14:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζουν να διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στον τομέα της δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ.

Το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων, έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης ακόμα μία στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου εναντίον της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των συνεπειών της, που θα οδηγήσουν σε αναστολή όσους υγειονομικούς δεν έχουν λάβει καμία δόση εμβολίου.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Σωματείου Ντίνα Ιωάννου «η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για να καλύψει τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία. Χθες έγινε άρση των κανονικών αδειών, δεν είναι η πρώτη φορά, αναστολή κανονικών αδειών είχαμε από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί η ίδια η κυβέρνηση να διαιρέσει το προσωπικό, τους μεν εμβολιασμένους να δουλεύουν χωρίς κανονική άδεια, τους δε ανεμβολίαστους τους θέτει σε αναστολή εργασίας, χωρίς καταβολή μισθού. Τους στέλνει στην εξαθλίωση, στη μη επιβίωσή τους και στην απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους» 
Τη συμπαράστασή της στους υγειονομικούς δήλωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, ο ΣΕΠΕ, η ΕΛΜΕ καθώς επίσης και η Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ.